TEŞEKKÜRLER TRABZON DERNEKLERİ FEDERASYONU

TEŞEKKÜRLER TRABZON DERNEKLERİ FEDERASYONU

Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından İstanbul Yenikapı’da Uzakları Yakınlaştıralım ana sloganıyla gerçekleştirilen “Memleket Günleri ve STK’lar Buluşması” etkinliğde Trabzon’un 4 gün boyunca her yönüyle en güzel şekilde tanıtımı gerçekleştirildi.

Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun 2-5 Kasım 2023 tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da Uzakları Yakınlaştıralım ana sloganıyla gerçekleştirmiş oldukları “Trabzon Memleket Günleri ve STK’lar Buluşması” etkinliğinde insanlar memleketleri Trabzon’un yöresel yemekleri Hamsi, Kuymak, Sütlaç, Akçaabat Köftesi, Karalaha çorbası, sarması, gibi yemekleri tadarken tezgahlarda Fındık, Tereyağı, Peynir mısır unu, Bal gibi hediyelikleri de bulma imkanlarına sahip olurlarken Kemençe ve horon eşliğinde hep beraber zaman geçirdiler.

Yenikapı’daki “Trabzon Memleket Günleri ve STK’lar Buluşması”nda hafta sonu insan selinin yaşandığı Birlik ve beraberlik bir kez daha tarih yazarken Federasyon Başkanı İsmail Şatıroğlu ve yönetim kurulu bu özel günde misafirlerini en güzel şekilde ağırlayarak Trabzon insanının ne kadar misafirperver olduğu bir kez daha hissettirildiği. Katılımcılara etkinliğin 3.günü Üsküdar Belediye Başkanı Av.Hilmi Türkmen tarafından Şalpazarı (Ağasar)ın yöresel lezzetlerinden olan Keşkek ikramı yapıldı. İnsanlar Keşkek almak için etkinlik alanında uzun kuyruk oluşturdular.

Başkan İsmail Şatıroğlu etkinlik ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında “Trabzon Dernekleri Federasyonu olarak bu sene farklı bir konsepti yaparak bu etkinliği İstanbul da sivil toplum kuruluşları ile birlikte yaptık.Federasyon olarak 13 yıldır İstanbul’da bu organizasyonu yılda 2 kez yapan tek Sivil Toplum Örgütü olan (STK) yız.Şimdi ilk olarak trabzon’umuzun Fethi olan 1641’ı ile ilgili 24 şubat’ta da Trabzon’umuzun Kurtuluşu ile ilgili bu etkinliği yapacağız. Biz bu etkinlikleri yaparken ana sloganımız “Uzakları yakına getirmektir.” Bu doğrultuda da insanlarımızın bu etkinliğimize akın akın gelmeleri bizleri sonderece mutlu etmektedir”dedi.

Uzakları yakına getirerek bizlere hep birlikte bu güzel Kültürümüzü yaşatan Trabzon Dernekleri Federasyonu kıymetli başkanımız İsmail Şatiroğlu’na yönetim kuruluna ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db