TÜRKİYE’DE İLK KÜLTÜRLER BULUŞMASI BAŞLIYOR

TÜRKİYE’DE İLK KÜLTÜRLER BULUŞMASI BAŞLIYOR

Türkiye’de ilk defa İstanbul’da Yenikapı’daki etkinlik alanı 9-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında Anadolu’nun farklı kültürel renklerine sahip Oğuz Çepni Kültür Buluşmaları’na ev sahipliği yapacak.

Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Federasyonu tarafından Türkiye’de ilk defa 9-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında 4 gün boyunca Oğuz Çepni Kültür Buluşmaları Türkiye’nin farklı Şehirlerinde yaşayan Oğuz Çepni Türkleri’nin Kültür’ü, Sanat’ı, Eğlenceleri ve Yöresel Lezzetleri’nin yanında konferans sunumları gerçekleştirilecektir.

Konuyla ilgili olarak Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Federasyonu genel başkanı Harun Özdemir yapmış olduğu açıklamasında “İstanbul Yenikapı etkinlik alanında kısa bir zaman diliminde böylesine geniş kapsamlı büyük bir etkinlik organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bizim ötekimiz yok. Siyasi tarafımız yok. Bütün İnançlara kültürlere eşit mesafedeyiz. Bizler aynı ailenin farklı coğrafyalara savrulmuş pazıl’larını biraraya getirme ve kardeşliğimizin bilincine varıĺaması en büyük amaçlarımızdan biridir. Bu organizasyonda bizlere verecek olduğunuz destek aslında kendinize ve gelecek nesillerimize destek vermeniz demektir. Bu kadar kısa bir zaman da böyle büyük organizasyonun olağandışı olduğunu bizlerde biliyoruz. Bunları neden yazıyoruz İllerimize, ilçelerimize, muhtarlarımıza hatta derneklerimize bile gitmeye zamanımız yok. Bunlar için minimum iki ay hazırlık süresi gerekiyor. Bize hayatta zor olan nasip oluyor. Zoru başarmayı da Allah nasip eder inşallah. Buradan bütün boydaşlarımızı davet ediyoruz. Beni aramadı, bana gelmedi lütfen demeyin. Protokol’u bile zor yetiştireceğiz.İşin bir haftada büyük bölümü olan afiş, davetiye, sanatçı, akademisyen ve program içeriği bölümünü ve stand alıp bizimle olacakların büyük bölümünü hallettik. Artık işin bir diyer boyutu böylesine büyük ve geniş kapsamlı bir organizasyonu çevremize,ilimize, ülkemize ve Dünyaya duyurma zamanı. Bu konuda 5 Mayıs Pazar saat 12:00’de Kadıköy Rıhtım da Keşkek ve Höşmerin ikramlı yerel ve ulusal kanallar için lansman tanıtımı olacaktır. Vakti Musait olanları mutlaka yanımızda görmek istiyoruz.

9/12 Mayıs tarihlerinde hep birlikte el ele Yenikapı meydanında Oğuz Çepni Türküleri söyleyerek birimize sarılmak arzumuzdur. Lütfen bu kısa sürede yapılamayacak olan organizasyonu kabul edip yapmaya çalışan biz kardeşlerinize destek olun. 4 gün sürecek olan Oğuz Çepni Kültür Buluşmaları’na tüm halkımız davetlidir” dedi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db