Alaca Yaylası’nda patates ekimi başladı

Alaca Yaylası’nda patates ekimi başladı

Şalpazarı İlçesinin en gözde yaylalarından birisi olan 2 bin 300 rakımlı Alaca Yaylası’nda yayla eden yaylacılar yaklaşık 6 ay boyunca yayla edecek oldukları yaylalarındaki mutfaklarında yemek yapımında kullandıkları patateslerinin dikimine başladılar.

Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı doğa harikası Alaca Yaylası’nda yayla eden yaylacılar bahar ayının gelmesiyle birlikte Nisan ve Mayıs aylarında yaylalarına çıkarak kendi organik mahsullerini elde etmek isteyerek patates ekim lerine başladılar. Patates mutfakların vazgeçilmezi her yemeğe ayrı bir lezzet katarak kızartmasından Haşlamasına, Sulu Yemeğinden, hamur işine kadar sofralarımızın vazgeçilmezidir.

Baharın gelişiyle birlikte yaylada komşularla birlikte patates ekimine başlayan Fatma Şengül “Yaz mevsiminde Komşularımızla birlikte yaklaşık olarak 6 ay boyunca yayla ettiğimiz Alaca Yaylamız’daki yayla muttağımızda kendi ihtiyacımızı karşılamak üzere evlerimizin önlerine patates ekimi yapmaya başladık yaklaşık olarak 3- 4 ayın sonuna doğru tarladan toplayarak mutfak ihtiyacımızı karşılamıs olacağız” dedi.
#AlacaYaylası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db