ŞALPAZARI VE YAYLALARI TURİZM İLE TANIŞMAYI BEKLİYOR

ŞALPAZARI VE YAYLALARI TURİZM İLE TANIŞMAYI BEKLİYOR

Ülkemizde Turizm Haftası’nı kutladığımız bu günlerde Trabzon’un Şalpazarı ilçesinin olmazsa olmazı kabul ettiğimiz ve “Bacasız Sanayi” diye adlandırdığımız Turizm, ilçe esnafının en önemli gelir kaynaklarından biri olmasının yanı sıra, ilçenin de değişik kültürler ile tanışıp turizm açısından ciddi önem arz etmektedir

Şalpazarı doğal güzellikleri, yaylaları, özgün mutfağı ve kültürel zenginlikleri ile birlikte turizm açısından çok önemli bir konumdadır. Bu konuda ilçede turizm bilincini geliştirmek, turizmin önemi konusunda toplumda farkındalık oluşturmak, doğal yapıyı ve kültürel varlıklarımızı dünyaya tanıtmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizme etkin bir şekilde katılımını sağlamak gerekmektedir.

Bu konuda #AlacaYaylası ve #SisDağıYaylası dört mevsim turizme kazandırılmalıdır. Ancak ciddi bir problem vardır: İlçe halkının ilkbaharın gelmesi ile birlikte yayla evlerine gitmeye başladıkları bu günlerde ayı tarafından evlerin kapıları ve camları kırılmış, çatıları sökülmüş şekilde görmemelerinin de önüne geçilmesi gerektiği kanısındayız.

Turizmde sahip olduğumuz bu büyük potansiyeli Şalpazarı ilçesinde de geliştirerek ilçeyi ve yaylalarını dünyaya tanıtmak amacıyla birçok yerel ve ulusal etkinlik ve Tanıtım Günleri düzenleyerek turizmde marka ilçe olma kararlılığını geliştirmek gerekmektedir.

Bu vesileyle Trabzon’un ve Şalpazarı’nın turizm açısından gelişmesine katkıda bulunan sektör çalışanları ile bu alanda hizmet üreten STK, kamu-özel kurum ve kuruluşlarımıza, ilimizde ve ilçemizde turistik yerlerinin tanıtımlarını yapan herkese teşekkür ediyor, Turizm Haftası’nı kutluyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db