TDF SAHUR PROGRAMI MUHTEŞEMDİ

TDF SAHUR PROGRAMI MUHTEŞEMDİ

Trabzon Dernekleri Federasyon ve Gençlik Kollarının Gaziosmanpaşa’da düzenlediği sahur programının onur konuğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’du.

Bakan Soylu ile birlikte programa Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Katipoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu, Trabzonlu STK’larının başkan ve yöneticileriyle Gençlik Kolları üyeleri ve çok sayıda Trabzon’lu katıldı. Bakan Soylu, masaları tek tek dolaşarak hemşerileriyle sohbet etti.

Hakan İlhan Başkanlığında aktif faaliyetlerde bulunan TDF Gençlik Kolları, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Sahur buluşmalarında, konuşma yapan TDF Genel başkanı İsmail Şatıroğlu, ” Trabzonluların herzaman ve her yerde çalışmaya mecbur olduğunu, dik ve onurlu duruşlarını koruyacaklarını belirterek,
“Trabzon Dernekleri Federasyonumuz olarak, çalışmalarına tam hız devam ediyoruz. Trabzon Evi inşaatımızda sona doğru hızla ilerliyoruz. 7 ya da 8 Mayısta, Yenikapı’da yüzbinlerin katılacağı şamğpiyonluk kutlamasında, otuz sekiz yıllık hasreti dindireceğiz. Kıymetli Bakanımız Süleyman Soylu’ya Federasyonumuza ilgi ve alakası sebebiyle minnettarız. Ne zaman kapısını çalsak hep sonuna kadar açıyor. Hainlere, teröristlere karşı diyoruz ki, bin soysuza bir Soylu yeter.” dedi.

Şatıroğlu ayrıca; “O sene , bu sene. Şampiyonuk kutlamalarında silaha hayır diyoruz, sloganımız; Mutluluğa silah sıkma!..Bu konuda hassasiyet istiyoruz” diye de ekledi.

Sahur yemeğinin ardından konuşma yapan Süleyman Soylu, Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun çalışmalarını her zaman yakından takip ve takdir ettiğini belirterek, heyecanını yıllardır hiç kaybetmeyen Genel Başkan’a, Gençlik Kollarına ve yöneticilerine teşekkür etti.
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Bakan Soylu, Anadolu kültürünününden örnekler vererek, bu kadim toprakları yetiştirdiği gençlerin, geleceğin yıldızları olacağını ve Türkiye’yi daha da ileriye taşıyacaklarını, tüm Dünyanın bu gençler karşısında saygı duyacağını belirterek,
“Kıymetli arkadaşlar geçen gün Amerika Dışişleri Bakanlığı bir dış politika raporu yayınladı. Orada diyor ki Türkiye FETÖ ve PKK’ya haşin davranıyor. Onlar terörist değil. Onlar siyasi tutuklu. Yani biz onları siyaset sebebiyle tutuklu hale getirmişiz diyor. Yetmedi. İçişleri Bakanlığını eleştiren büyük bir paragraf açıyor. Bir PKK’ya ve FETÖ’ye karşı şiddetle mukabele ediyormuşuz. Amerika şöyle istiyor. Dünyanın her yerinde erkeklerle erkekler evlensin. Kadınlar da kadınlar evlensin. Ya siz evleneceksiniz, Lut kavmi gibi olacaksınız, haşr bulacaksınız. Ben size ne diyeyim? Biz neymiş buna müsamaha göstermiyormuşuz. FETÖ’ye müsamaha göstermiyormuşuz. PKK’ya müsamaha göstermiyormuşuz. LGBT’ye müsamaha göstermiyormuşuz. Türkiye huzurlu bir hale gelmiş. Ve bu huzurlu hale gelmelerinden de bunlar rahatsızlanmış. Sizin bizim hakkımızda rapor yazmanız değil biz sizin hakkınızda rapor yazarsak esas o zaman yandı gülüm ketenhelva” diye konuştu.

Soylu; “Biz dünyanın en sıkıntılı döneminde, sahurlarda, iftarlarda bile bir araya gelemediğimiz dönemlerde biz neler yaptık biliyor musunuz? Azerbaycan ile Karabağ’ı birleştirdik. Libya’yı dünyanın gelişmiş ülkelerinin ezmelerine fırsat vermedik. Kıbrıs’ta kapalı Maraş’ı açtık, Ayasofya’yı açtık. Cumhuriyetin birinci asrını inşallah önümüzdeki yıl bu ülke kucaklayacak. Buraya hazırlıklı gidiyoruz, elbette hazırlıksız değil. Dünyadaki birtakım şeylerden bizler de etkileniyoruz. Üreten bir Türkiye olmalıyız. Sadece ekonomi üreten değil, aynı zamanda onunla birlikte değer üreten ve değer veren bir Türkiye olmalıyız. 120 ülkeye bugün eğitim veriyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğümüzde, Jandarma Genel Komutanlığımızda ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızda eğitim veriyoruz. Birçok ülkeyle güvenlik iş birliğimiz söz konusu. Doğu’nun altı zengin, Batı’nın üstü zengin. Bütün dünya tarihini özetleyebilecek dört tane kelimedir. Bu tezgahı biz bozmalıyız. Ha ‘bunu bugün sağlayabilir miyiz’ derseniz, inşallah sağlarız ama biz beceremezsek, biz yapamazsak sizlerin başaracağına inanıyorum. Ve dünyanın sizin önünüzde saf tutacağına ben inanıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Çok yoğun katılımın olduğu program sonunda, Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları üyesi genç bir kızın, Süleyman Soylu ve Annesini kara kalemle çizdiği tablo, İçişleri Bakanı Soylu’ya hediye edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db