AHİLİK HAFTASI❗

AHİLİK HAFTASI❗

Ahilik;Temeli yardımlaşma ve topluluk düzenini koruma esasına dayanan, kardeşlik, birlik, beraberlik gibi değerleri özünde toplayan, ticaret ile ahlakı buluşturan Ahilik, asırlar öncesinde Anadolu topraklarında hayata geçirilmiş dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir.

Ahi Evran tarafından kurulan Ahilik Teşkilatı aynı toplumda bulunan insanları birbirine yaklaştıran, kaynaştıran ve dayanışmayı sağlayan milli bir kültürdür. Doğruluk, helal kazanç, yardımlaşma, sabır, dürüstlük, ve kanaat etmeyi öğreten bir mektep olan Ahilik Teşkilatı, içerisinde barındırdığı değerler ve usta-çırak ilişkisiyle tüm dünyada örnek gösterilen medeniyetimizin en büyük zenginlikleri arasında yer almaktadır.

Bu önemli mirasın, en iyi şekilde yaşatılması ve genç nesillere aktarılması gerektiğini ifade ederken, her daim devletinin ve milletinin yanında olan, toplumsal paylaşımın ve barışın temsilcileri olan esnaf ve sanatkârlarımıza, Ahilik sistemini yaşatmaya devam ettirdikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftasını kutluyoruz.
#geyiklihaber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db