KARADENİZ’İN SEVİLEN SANATÇISI ÇAYAN HÜSEYİN HAYATINI KAYBETTİ

KARADENİZ’İN SEVİLEN SANATÇISI ÇAYAN HÜSEYİN HAYATINI KAYBETTİ

Karadenizin ve Karadeniz müziğinin sevilen Ses sanatçısı Hüseyin Aydın ( Çayan ) dört yıl önce yakalandığı Beyin Tümörü hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü İstanbul Kartal’da özel bir hastanede hayatını kaybetti.

Karadeniz müziği’nin sevilen Ses sanatçılarından biri halk arasında Çayan Hüseyin ismiyle anılan Hüseyin Aydın (50) dört yıldır önce yakalandığı Beyin Tümörü Kanser hastalığı dolayısıyla üç kez amaliyat geçirerek tedavisine devam ediliyor idi. Rahatsızlığı tekrar artması dolayısıya 5 Aralık Cumaartesi günü Kartal’da Özel bir hastane’ye kaldırılarak tedavisine o hastanenin yoğun bakım ünitesi servisinde devam edilirken 21 Aralık Pazartesi (bu gün) sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Trabzon’un Şalpazarı ilçesi Doğancı Mahallesi’nden olan sanatçı Çayan Hüseyin evli ve 3 çocuk babası. Çayan’ın ölümü yıllarca birlikte aynı sahneyi paylaştığı sanat camiasını ve sevenlerini yasa boğdu. Bölgesel ve ulusal anlamda otantik yorumlarıyla bir çok esere imza atan Çayan Hüseyin’in cenazesi Üsküdar Kirazlıtepe mahallesindeki merkez Cami bahçesinde helalik alınarak defin için yola çıktı.

Cenazesi 22 Aralık Salı günü memleketi Şalpazarı’nda doğup büyüdüģü Doğancı Mahallesi aile kabristanlığında defnedilecektir..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db