İSTANBUL’DA TRABZON GÜNLERİ BAŞLIYOR

İSTANBUL’DA TRABZON GÜNLERİ BAŞLIYOR

Trabzon dernekleri Federasyonunca düzenlenen etkinlikler 3 Ekim Perşembe günü, kapılarını tüm Trabzonlulara ve vatandaşlarımıza açıyor.
Resmi açılış merasimi ise, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Altyapı Ulaştırma Bakanımız M.Cahit Turan’ında iştirakleriyle, 4 Ekim 2019 Cuma saat 17.30 dan sonra başlayacak.
Trabzon Valililiği himayelerinde, Trabzon Büyükşehir belediyesi ve tüm ilçe belediyelerimiz de Yenikapı’da yerlerini alacaklar.
Tüm organizasyonu TDF tarafından planlana etkinlikler için çok uzun ve yorucu bir süreci yaşayan TDF Genel başkanı İsmail Şatır oğlu ve Yönetim kurulu üyelerinin Trabzon’umuzun tüm ilçelerine yaptıkları ziyaretlerle belediyelerimiz ve kaymakamlarımız davet edildiler. Daha sonra İstanbul’daki Trabzon Derneklerinin tek tek ziyaretini, Federasyon ziyaretleri takip etti. Halen İstanbuldaki ilçe Belediye Başkanları ziyaret edilerek davetler yapılıyor.. Kısa zaman içinde de İstanbul büyükşehir Belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu ziyaret edilerek davet yapılmasıyla, artık etkinlik aşamasına geçilmiş olacak.
Yenikapı etkinlik komisyonunda Başkan sorumluluğu ile, TDF Genel başkan yrd. Ve Şalpazarı Eğitim derneği Başkanı Hasan KESKİN, Başkan V. Muzaffer Bayraktar, Yön. Krl. Üyesi Ali Erata da görev yapıyorlar.
İlçemiz Şalpazarı da, Belediyemiz ve Belediye BaşkanımızRefik Kurukız, Üsküdar Belediye başkanımız Hilmi Türkmen, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir, Tekirdağ Valimiz Aziz Yıldırım, STKlarımız, güzel hemşehrilerimiz de, Halk Eğitim müdürlüğümüz ile Yenikapıda olacaklar. Konaklama, yemek, stand dahil tüm giderleri TDF tarafından karşılanacak olan ekip, 23 nolu standda yerini alacak ve yine şappazarı èAğasar özgün kültürünü, misafirperverliğini paylaşacak. Her yıl ikimilyondan fazla vatandaşımzın ziyaret ettiği (İBB Rakamları) etkinliklerde, yöresel ürünler, damak tadı lezzetler de ziyaretçilerimizin beğenisine sunulacak
Yine, Şalpazarı’mızın Eğitimci, Yazar, Şair beyefendisi Abdulah Gülay Hocamızın da katılacağı, Şiir dinletileriyle, Şairin gözünden Trabzon’a tanık olacağız.
6 Ekim Pazar Günü saat 15.00 den sonra Yenikapı’da “OTÇULAR” rüzgarı esecek. Mahalli sanatçılarımız, davul, zurna eşliğinde, başını Ağasar Otçularının çekeceği, 7. Sini icra edeceğimiz “OTÇULAR ŞENLİĞİ”mizi, yine ilçemizin medarı iftiharı Erol Yanık sunumu farkıyla tüm Tabzon’la ve Trabzon sevdalılarıyla kol kola yaşayacağız.
Tabi ki kemençe horonlarla coşacağız. Gençlik Kollarımızın Fetih Yürüyüşü, Kazanda Mısır festivali ve bir çok etkinliklerle, Trabzon İstanbul’da Kardeş İlimiz Kahramanmaraş ile dondurma festivaline tanıklık edip, yanyana olacağız.
Bu düğün Trabzon’un düğünüdür. Geri durmak, gitmeyin çağrıları yapmak Trabzon’luya yakışmaz. Trabzon kimliği, bu sorumluluklardan kaçma çabalarıyla bağdaşmaz. Birleşme, diri olma, iri olma çabalarıına karşı, ayrı durma çağrıları, ayrılık bahaneleri üretme hezeyanları asla tasvip görmez. Trabzon İstanbula gelirken görmezden gelmek, ayrılık şarkıları mırıldanmak beyhudedir. O halde, bize düşen birleştirmedir, kol kola olmaktır, dik durmaktır. Aksi halde, vicdanımıza hesap veremeyiz. Geçmişin gölgesi uzundur, bir ömür peşini bırakmaz insanın.
Haydi, YANYANA, KOL KOLA, KOMŞUNU DA AL GEL. Yenikapıda 3-6 ekimde yanyanyız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db