12 MAYIS DÜNYA HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

12 MAYIS DÜNYA HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Hemşireler günü Dünyada ve Ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin kendi sağlığı ve hayatlarını her türlü riske atarak sonsuz sabır, her türlü özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışmaktadırlar.

Sağlık hizmetleri içerisinde çok önemli bir rolü olan hemşirelik, insan yaşamına hizmet eden mesleklerden bir tanesidir. Özellikle Dünyayı etkisi altına alan Korana virüsü salgını nedeniyle Herkes Virüs kaparmıyım derken onlar en ön cephede saat ve zaman gözetmeksizin tedavilerine devam etmektedirler.

Hemşirelik mesleğinin onurlu olduğu kadar sorunları da her geçen gün büyüyor özellikle hemşirelere yönelik şiddet bunun yanısıra uzun ve yorucu mesai saatleri ile içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde en fazla yıpranan yorulan hemşeriler olmuştur.Kendileri
uzun ve yorucu mesai sonrasında ailesinin yanına gidip bir yandan anne ve eş olarak görevini yapmaya çalışan hemşirelerimiz bu süreci en ağır şekilde yaşayan meslek görevlilerimizdir. Bu nedenle böyle günlerde hemşirelik mesleğinin sorunları tartışılmalı ve çözüm üretilmelidir.

12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Dünya Hemşireler Günü’nde hemşirelerin ne kadar mutlu olduklarını, maaşlarının yeterli olup olmadığı mesai saatlerinin durumu değerlendirilerek Sağlık Bakanlığı’nın böyle anlamlı bir günde hemşireleri sevindirecek müjdeli bir haber verilmelerini arzusu içerisinde olarak tüm hemşirelerimizin “Hemşireler Günü”nü kutluyor, sağlıklı, huzurlu, mutlu ve başarılı bir hayat geçirmelerini temeni ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db