TRABZON DERNEKLERİ FEDERASYONU’NU KUTLUYORUZ

TRABZON DERNEKLERİ FEDERASYONU’NU KUTLUYORUZ

Merkezi İstanbul’da olan Trabzon Dernekleri Federasyonu Trabzonlu dernek başkanlarıyla istişare ve görüş alışverişi maksadıyla buluşmalarına devam ediyor.
TDF iki Şubatta Avrupa yakası dernekleri ile bir araya gelinmişti. 23 Şubat 2020 Pazar günü’de Anadolu yakasındaki Trabzon’lu Dernekler ile DSİ Sosyal Tesislerinde kahvaltı programında birlikte oldular.

Proramın Sunuculuğunu Şalpazarı Eğitim Derneği Başkanı ve TDF Genel Başkan Yardımcısı Hasan KESKİN’in yaptığı programda Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun İstişare kahvaltısına 40 civarında Dernek başkanı ve ikiyüze yakın yönetici, sanatçı ve kanaat önderi nin yanısıra Şalpazarı Belediye başkanı Refik Kurukız ve Çarşıbaşı belediye başkanı Mümin Nuhoğlu da kahvaltıda hazır bulundular.

Proram tarihçi yazar eğitimci Ali Karaca’nın Trabzon tarihi ve kurtuluşu üzerine bilgilendirmesi ve TDF Genel başkan yardımcısı Abdurrahman Ersoy’un duasıyla başlandı. Daha sonra TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu Federasyon’un bu güne kadar çalışmalarını sunum eşliğinde paylaştı, geleceğe dönük projelerini anlatarak güncel konulardaki görüşlerini paylaştı.

ŞATIROĞLU Konuşmasında, “TDF nin siyasetinin Trabzon olduğunu” ifade eden Şatıroğlu, Kahvehane dernekçiliğinden artık vazgeçip, farkındalık yaratacak çalışmalara yönelmemiz gerekir,bu işe imkanları olanların katılmasını, yeterli altyapısı ve mali gücü oluşturulmayan stk kurulmasına teşebbüs edilmemesi gerektiğine inanıyoruz” dedi. Eğitime katkının çok önemli olduğuna inaıyoruz. Mesela Şalpazarı Eüğitim derneği ve TÜSED bu konuda çok güzel işlere imza atıyorlar. Bu örnekleri çoğaltmalıyız. Bir çok dernek etkinliğine katılıyorum, ancak Şalpazarı derneklerinin gecelerinde kültürüne sahip çıkıldığına ve bir arada kalabalıklar halinde olunduğuna şahit oldum. Bu konuda Şalpazarılıları kutluyorum. Refik Kurukız Başkanım da her programımızad bizleri yanlız bırakmıyor sağolsun” diyen Şatıroğlu, “önümüzdeki günlerde Allah nasip ederse Federasyonumuza kalıcı bir Trabzon Kültür Evi kazandırma gayretlerimiz olacak. Bağcılarda bir arsa sözü aldık. Meclisten geçmesini bekliyoruz. Cerrahpaşada bir gayrimenkulün ihaleye çıkarılması sürecini yönetiyoruz. İnşallah başaracağız” diyerek, Tiab da devam eden nahoş sürecin de, yeni yönetim tarafından tersine çevrilmesine destek vereceklerini, burada Trabzon’un hakkının gasbedilmesine seyirci kalmayacaklarını” da ilave etti.

Daha sonra, STK başkan ve temsilcileri de söz alarak görüşlerini paylaştıar.Gözlemimiz şudur ki, nezih bir ortamda çok seviyeli bir program gerçekleştirildi. Katılımcılar da bol bol sohbet etme imkanı buldular. Bu tür etkinliklerin devam etmesi noktasında tam bir görüş birliği vardı. Programın sonunda yazar, şair, ressam İbrahim hakkı Gündoğdu’nun Trabzon şiiri okuması eşliğinde topluca fotoğraf verildi.

Biz de, TDF yönetimini düzenlemiş olduğu bu tür proramlardan dolayı kutluyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db