Şalpazarlı Şehit oğlu Selvitop’tan Türkkan’a tepki

Şalpazarlı Şehit oğlu Selvitop’tan Türkkan’a tepki

Necati Selvitop; Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı Üzümözü Mahallesi’nde 57 yıl önce Şehit olan babası Jandarma Er Neceattin Güner’in adına yaptırmış olduğu hayır çeşmesi ve anıtı yanında şehit yakınları adına İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’a yönelik basın açıklamasında bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin varoluşunun ana teması ve merkezi olan şehit ailelerine küfür ve hakaret etmenin kimsenin haddi olmadığını vurgulayan Selvitop, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’a yönelik tepkilerini dile getirdi.

Selvitop, şehit aileleri dernekleri olarak Lütfü Türkkan’ın istifa etmesi ve milletvekilliğinin kaldırılmasına kadar eylemlerini devam ettireceklerini kaydederek, “Buna yemin ettik, bugün 10 Kasım. Yastayız ama şehit ailelerimize yapılan küfürle bu yasımız, hüznümüz katlanmıştır. Bu ne cürettir, bu ne vicdansızlıktır, bu ne ahlaksızlıktır?” ifadelerini kullandı.

Lütfü Türkkan’ın derhal istifa etmesini isteyen Selvitop, şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanım, sizleri dün gece izledik, diyorsunuz ki ‘STK’lar, hanım kardeşlerimiz, şehit ailelerimiz nerede?’ Biz buradayız. Herkes bize destek olduğu sürece Lütfü Türkkan’ın evinin kapısı etrafında Diyarbakır anneleri gibi nöbet tutmaya hazırız. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruşunu almasını istemiyoruz, milletvekilliğinden derhal istifa etmesini istiyoruz. TBMM çatısı altında onu görmeye tahammülümüz yok. Ne demek şehidin bacısına, anasına, ailesine küfür etmek, bu ne kadar devam edecek? Siyasi parti ayrımızı gözetmeksizin vatanına, milletine, bayrağına saygısı ve sevgisi olan herkesi birlik ve beraberliğe davet ediyoruz. İçişleri Bakanlığı yapmış genel başkanına da sesleniyorum, partinizi tenzih ediyoruz, lütfen Lütfü Türkkan’ı derhal içinizden atın.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db