1967 TRABZONSPOR’LULAR DERNEĞİ’NDEN BASIN AÇIKLAMASI!

1967 TRABZONSPOR’LULAR DERNEĞİ’NDEN BASIN AÇIKLAMASI!

Kısa bir süre önce seçilen 1967 Trabzonsporlular Derneği, geçen hafta sonu Trabzon’da düzenlenen Trabzonspor Olağan Genel Kurulu hakkında bir açıklama yaptı. Başkan Yusuf Ünal imzasıyla yayınlanan açıklamada, mevcut yönetim hakkında bazı olumlu ve olumsuz eleştiriler dile getirilirken, 1967 Trabzonspor Derneği’nin Trabzonspor’un profesyonel bir yapıya kavuşturulması, dünya kulübü standartlarına ulaştırılması ve kalıcı gelir kaynaklarına sahip olması için gayret göstereceği vurgulandı.

Trabzonspor Kulübü Olağan Mali Genel Kurulu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.Konrede Başkan Yusuf Ünal “38 yıldır müesses nizamın bizlere layık görmediği şampiyonluğu rakiplerine Şubat ayında diz çöktürerek kazanan başta başkanımız Sayın Ahmet Ağaoğlu ve ekibini ardından teknik kadro, futbolcu ve kulüp personelini tebrik ediyor, kalpten teşekkür etti

Genel kurul toplantısında kulübümüzün net borcunun 2 milyar 383 milyon 292 bin 681 TL olduğu açıklandı. 19 Milyon Euro ile şampiyonluğu göğüsleyen takımın bütçesini 40 Milyon Euro’ya çıkarılırken tüm spor kamuoyu gibi bizler de Şampiyonlar ligi beklentisi içerisine girdik. Ne Avrupa’da ne de ligde istenen başarı ve performans sağlanamadı. Bu bütçe neden artırıldı? Sayın Ağaoğlu “Trabzonspor’un maaş bütçe gerçeğinin 17-18 Milyon Euro olduğunu söyleyip üzerine çıkamayız” derken bu gerçekten neden uzaklaşıldı? Neden 10 tane oyuncumuzu kiralık verdik? Bu oyuncuların hepsi mi gelişim için gitti?

Trabzonspor’un üreterek bu yarışın içinde olabileceği bir mücadele kültürü geliştirmesi gerekmez miydi? Hadi bu kendi kaynakları ile olmuyor, o zaman geçen sene alınan gençler neden oynatılmadan kiralık gönderildi? Bu genç oyunculardan bir kısmı şampiyonluk garantilendikten sonra takımda belirli süreleri alsaydı, uygun maliyetli alınan genç oyuncular takıma monte edilseydi, kadro maliyeti bu kadar artar mıydı? Mali kongrede bu yükselen bütçenin dinamikleri neden konuşulmadı? Mali kongre rakamların okunup geçildiği yer değil mali yapının tartışıldığı yer olmalıydı.

Mali kongrede 10689 kişinin üyelikten çıkarıldığı açıklandı. Bu üyelerin borçları üzerinden yapılandırma yapılarak bir proje ile kulübe gelir temin edilebilir miydi? Trabzonspor’un var olan 13187 üyesinin sürekliliğini sağlamak ve artırmak için ne yapılması planlanıyor? Kongreye katılımın bu kadar düşük olması da kongrede kullanılan üslup ve tarz ile ilgili olabilir mi?

Son üç sezonda ödediği imza parası, transfer yanlışlıklarına paralel ülkedeki ekonomik koşullar, kur artışı, enflasyon, yayın gelirinin düşmesi ile artan borç miktarının da detaylı şekilde açıklanması gerekirdi, neden açıklanmadı? Her zaman söylediğimiz gibi şampiyonluğun sürdürülebilir başarıya dönüştürülmesi konusunda hem ekonomik hem de kadro planlaması anlamında gerekli hamleler yapılmadığını düşünüyoruz. Özellikle rakiplerimizle aramızdaki farkı giderek arttırarak Trabzonspor’un ligi domine edeceği fırsat kaçmış oldu.

Özetle şampiyonluk ekonomik bir değere dönüştürülemedi. Şampiyonluk sürecinde bayrak, forma ve ürün satışı iyi planlanıp organize edilemedi. Şampiyonluk anıtı projesindeki hayal kırıklığı ve gereken katılımın olmaması bu iyi düşünülmüş projenin pazarlama çalışmalarının eksik yapılması da sorgulanmalıdır. Marka değeri ve pazarlama konusunda Trabzonspor’un danışmanlık desteği alması elzemdir.

Trabzon Ortahisar’da eletrik kesintisi yaşanacak!
Trabzon Ortahisar’da eletrik kesintisi yaşanacak!
Sayın Ağaoğlu Ocak ayında maaş bütçesini 30-31 milyon Euro seviyelerine çekeceğini söylemesi Şampiyonlar Ligi’ne gidemeyen Trabzonspor için kaldırabileceği maaş yükünü oluşturması adına olumlu bir adım görülmekle beraber ağır bir yük olarak devam edecektir.

Eski başkan Sayın Usta ile kulüp arasında yapılan sulh ve ibra protokolü de genel kurul onayına sunularak kabul edilmesi camia adına geç kalınmış ama doğru neticelenmiş bir karar olmuştur, tebrik ederiz.

1967 Trabzonsporlular Derneği olarak Trabzonspor’un profesyonel bir yapıya kavuşturulması için tüm camia ile beraber etki mekanizması oluşturmaya gayret edeceğiz. Kulübümüzün her yönü ile Dünya Kulübü standartlarına ulaştırılması, kalıcı mali kaynaklara sahip olması için projeler üretiyoruz, üreteceğiz”dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db