YAYLALARDA OTÇU ŞENLİKLERİ YAPILMAYACAKMI ?

YAYLALARDA OTÇU ŞENLİKLERİ YAPILMAYACAKMI ?

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde yaşayan Türkmen boyunun Çepni insanları bu yörede yaşadıkları tarih boyunca yaz aylarında yaylalarına çıkarlar Temmuz ayının üçüncü haftası gelince’de geleneksel olarak otçu şenlikleri düzenlerler.

Şalpazarı (Ağasar) da yaşayan Türkmen boyunun Çepni halkı tarih boyunca yörede ilk baharın gelmesiyle birlikte yaz mevsimini geçirmek üzere hayvanlarıyla birlikte yollara düşerek yayla ettikleri Alaca Yaylası’na, Sisdağı Yaylası’na ve Kadırga Yaylası’na çıkarak yaz mevsimi boyunca bu topraklarda yayla ederler hayvanlarını otlatırlar. Hep birlikte bir araya gelerek’de Otçu Şenlikleri düzenleyip eylenirler.

Yasamın genel anlamda böyle olduğu Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde Haziran ayının ortası gelmesine rağmen Şalpazarı ilçe kurumları tarafından Alaca Yaylası, Sisdağı Yaylası ve Kadırga Yaylası’nda gerçekleşmesi beklenen Otçu Şenlikleri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmaması ülke içerisinde ve Dünyanın çeşitli ülkelerinde çalısan gurbetçiler izinlerini ayarlamak için beklemektedirler.

Gerek ülke içerisinde gerekse ülke dışında memleket hasreti çeken gurbetçiler Yaylalarda her yıl geleneksel olarak gercekleştirilen otçu şenlikleri’nin tarihleri ile ilgili Şalpazarı ilçe kurumlarının açıklama yapmalarını beklemektedirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db