TUZLA AKFIRAT’TA ÇEPNİ KÜLTÜRÜ ESTİ

TUZLA AKFIRAT’TA ÇEPNİ KÜLTÜRÜ ESTİ

Trabzon Şalpazarı Dernekleri Federasyonu (ŞAL-FED)’in 10-11 Haziran 2023 tarihleri arasında Tuzla Akfırat ta bulunan Şehit Ömer Halis Demir Gençlik Kampı ve Mesire Alanı’nda geleneksel olarak düzenlediği 23.”İstanbul Ağasar Otçu Senliği” gercekleştirildi.

Çepni kültürünün hakim olduğu Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde vatandaşlar toplu olarak yasadıkları bölgelerde hep beraber bir araya gelerek Ağasar Çepni Kültürünü yaşamaktadırlar. Bu konuda 10-11 Haziran 2023 tarihlerinde İstanbul’da ve cevre illerinde ikamet eden Ağasarlı vatandaşlar Şal-fed yönetimi tarafından Tuzla Akfırat ta bulunan mesire alanında iki gün boyunca düzenlemiş oldukları sosyal ve kültürel faaliyetlerinden biri olan 23.istanbul Ağasar Otçu Şenliği ile Ağasar insanlarını bir araya getirerek gönüllerince eğlenmelerini sağlamışlardır.

Şal-fed yönetim kurulu tarafından Protokol konuşmasını en aza indirerek vatandaşların gönüllerince eğlenmelerini sağlayan 23.istanbul Ağasar Otçu Şenliği etkinliğine Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, Tuzla Belediyesi Encümeni Ahmet Çabuk, Sancaktepe Belediyesi meclis başkan vekili Haşim İskender, Üsküdar Belediye AK Parti Encümeni Köksal Durmuş, Sancaktepe Belediyesi Başkan yardımcısı Ümit Şahin, Büyükçekmece AK Parti ilçe başkanı Recep Erol, ŞAL-FED’bağlı Dernek başkanları ve yöneticileri ile Ağasar’lı ve çevre il ve ilçelerde ikamet eden vatandaşların katılımlarıyla iki gün boyunca mesire alanını dolduran vatandaşlar gönüllerince eğlendiler.

ŞAL-FED tarafından iki gün boyunca devam eden etkinliğin sunuculuğunu Sayvançatak Derneği başkanı organizatör sunucu Erol Yanık tarafından gercekleştirilirken proğram Cumaartesi 14:00 sıraları Ağasarlı Kemençe Üstadları ve ses sanatçıları eşliğinde başlayarak gece 24/00 sıralarına kadar devam etti. Pazar günü 10/00 sıraları tekrar Kemençe üstadları ve Davul- zurna eşliğinde otçu yürüyüşü ile başlayan proğram 18:00 sıraları sona erdi.Çepni kültürünün yaşatıldığı etkinlikte emeği geçenlere katkıda bulunanlara teşekkür ederiz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db