TDF’DEN OCAKLI’YA MUHTEŞEM VEFA GECESİ

TDF’DEN OCAKLI’YA MUHTEŞEM VEFA GECESİ

Karadeniz’in Türkü Babası Erkan Ocaklı, vefatının 14. Yıl dönümünde anısına düzenlenen gecede dostları ve sanatçıların katılımlarıyla anıldı.

Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF)’nun organize ettiği gece Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Geçen hafta kabri başında dualarla anılan Erkan Ocaklı, tine TDF’nin organizasyonundaki gecede, türküleriyle, hatıralarıyla yad edildi. Gece, kokteylle başladı. Konuklar uzun sohbetlerle hasret giderdiler.

Sunucu Canan Kalaycıoğlu’nun yaptığı gece programı, sanatçı Abdurrahman Yazıcı’nın Kuran tilaveti ve dualarla açıldı.
Duaların ardından, Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu açılış konuşmasında misafirlere hoş geldiniz diyerek, Erkan Ocaklı’nın anısını yaşatmaktan mutlu olduklarını belirtti.

Şatıroğlu; “ Trabzon’umuzun bir çok alanda yetiştirmiş olduğu başarılı hemşehrilerimiz var. Hepsiyle gurur duyuyorum. Bu isimlerden birisi de, topluma malolmuş Erkan Ocaklı’yı rahmetle yad ediyoruz. Erkan Ocaklı, Trabzon’umuzun ve Karadeniz’in sesini yurt dışına da taşımıştır. Her yıl kabri başında adularla anıyoruz. Erkan Ocaklıyı yakın dostlarından dinlemek çok değerli. Bundan sonra her yıl Kasım ayını, “Trabzon Kasım Kültür Sanat Günleri” olarak değerlendireceğiz, Yakın zamanda Yenikapı Trabzon Günlerini yaptık. Şırnak Eren Bülbül Kütüphanesini açtık. Trabzon Evi İnşaatımız da sona yaklaşıyoruz. Daha çok çalışacağız. Yönetim Kurullarıma, bu salonu tahsis eden Hilmi Türkmen Başkan’a, siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Programda söz alan Trabzon Eğitim Derneği Kurucusu, İBB meclis üyesi Seyfi Erbaş, Kızılay Eski başkanı Tekin Küçükali, Erkan Ocaklının ameliyatını da yapan Prof. Dr. Necmi Kurt, Spor yorumcusu ve yazarı Olcay Çakır hatıralarını paylaştılar ve program için Trabzon dernekleri Federasyonu’na teşekkür ettiler.

Programda katılımcılara hitabeden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, konuşmasına Erkan Ocaklı’nın ünlü Eminem türküsünü söyleyerek başlaması salondan büyük alkış aldı. Başkan Türkmen; “ Bu Eminem türküsünü her dinlediğinde, rahmetli babaannem çok ağlardı. Ne kadar çile çekmiş bu adam diyerek bizleri susturur, tekrar tekrar dinlerdi. Bize Erkan Ocaklı sevgisi o günlerden miras kaldı” diyerek, Erkan Ocaklı ile yaşadığı ve ilk defa anlattığı hatırasını paylaştı.

Türkmen “2 Kasım 2002 de akşam üstü, ertesi gün yapılacak seçimi bekliyoruz. Ak Parti Üsküdar ilçemize gelerek bana ve ilçe başkanıma; yarınki seçimde başka bir dönem başlıyor. Benim partim yok. Halkın içindeyim ve gelişmeleri görüyorum. Bir şeyler değişecek dedi. Seçimden sonra da gelerek, ben demiştim dimi diyerek bizlerle şakalaştı” dediğini aktardı.

ERKAN OCAKLI FİLMİ GELİYOR…
Programın asıl sürprizi Trabzon’lu yapımcı yönetmen Faik Ahmet Akıncı’dan geldi. Erkan Ocaklı filmi için startı verdiklerini ve inşallah yakın zaman da motor diyeceklerini belirtti. Araştırmacı yazar Mustafa Durmuş’un yazdığı Erkan Ocaklı kitanıbdan esinlenecek olan film için, TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu da imkanlar dahilinde her türlü desteği vereceklerini belirtti. Erkan Ocaklı Filminin çekileceği anonsu salondan büyük alkış aldı.

Programda, İsmail Türüt, Abdurrahman Yazıcı, İbrahim Can, Yusuf Cemal Keskin de sahne alarak Erkan Ocaklı türkülerini seslendirdiler.
Programa, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İTÜ mensubu Doç. Dr. Hacer Atar Yıldız,Tekin Küçükali, Prof. Dr. Necmi Kurt, İstanbul DSİ Bölge Müdürü Dr. Celalleddin Ensar Şengül, Radyocu Onur, Mavi Karadeniz TV sahibi Kara Davut, Tahsin Usta, Yusuf Cemal Keskin, İbrahim Can, İsmail Türüt, Olcay Çakır, Aksal Yavuz, Seyfi Erbaş, Yapımcı Faik Ahmet Akıncı, bir çok stk temsilcisi, Erkan Ocaklı sevenler katıldılar.

Programın tamamlanmasına rağmen katılımcılar uzun süre sohbet ederek salondan ayrılmadılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db