SİS DAĞI’NIN YEREL ESNAFI

SİS DAĞI’NIN YEREL ESNAFI

Trabzon’un Şalpazarı ilçesi Geyikli Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Sis Dağı Yaylası Pazar yerinde Babadan oğla esnaflık geleneğini devam ettiren Hacı Muhammet Yeter’i Nalbur dükkanı’nda ziyaret ettik.

Trabzon’un Şalpazarı ilçesi genelinde yapılan esnaflık geleneği ve kültürü kimi zaman evinin anahtarını teslim ettiği, kimi zaman çocuğunu teslim ettiği, üzerimde yok sonra veririm dediği, iyi günde ve kötü günde hep selam verdiği,kendine lazım olanı aldığı dükkan, büfe veya bakkallardır.

Bu esnaflardan bir tanesi de Sis Dağı Yaylası Pazar yerinde Baba’dan oğla esnaflık geleneğini devam ettiren Hacı Muhammet Yeter’dir. Günümüzde küçük işletmeler büyük işletmelerin rekabetleri karşısında direnme güçlerini gün geçtikçe kaybetmektedirler. Bu büyük işletmelerin yüksek rekabet gücü karşısında Yerel işletmelerin, esnafların ayakta kalabilmeleri için il ve ilçe yöre halkı kendi Mahalle esnafına sahip çıkarak alışverişlerini buralardan yapmalıdırlar ki paraları da kendi yöresinde kalmış olur.

Bu vesile ile yörede yeni yerel iş alanları yaratmış olunur.İşinin ehli esnafla çalışmış olunur.Kendi toplumuna yatırım yapmış olunur ve yerel ekonomi beslenmiş olunur. Bu nedenlerle Yöre insanlarımızı yerel esnaflarından alışveriş yapmaya davet ediyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db