Şehit Köse Süleyman Makam Anıtı açılışı yoğun katılımla gerçekleşti.

Şehit Köse Süleyman Makam Anıtı açılışı yoğun katılımla gerçekleşti.

Türkiye Çepnileri Balıkesir de Köse Süleyman Makam Anıtı Açılışı törenlerinde biraraya geldi.

22 Ağustos 2021 tarininde Balıkesir Bahçedere, Kavakbaşı mahallesinde açılışı yapılan Şehit Köse Süleyman Hz. Makam Anıtı Açılışı na Türkiye nin her yerinde yaşayan Oğuz Çepni Boyu temsilcileri katılım sağladı.

Balıkesir de yaşayan 40 ın üzerinde Çepni köyü temsilcilerinin yanısıra Türkiye nin farklı illerinden, İstanbul, Ankara, İzmir, Van, Gaziantep, Urfa, Diyarbakır, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Sakarya, Denizli, İzmit, Erzurum, Balıkesir, Çanakkale, Amasya, Balkanlar dan Çepni Boyu temsilcileri açılışa katıldılar.

Makam Anıtı Açılışı Proğramı sunumunu Bergama Köse Süleyman Çepni Derneği başkanı Ferdi Kılınç yaptı. Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan için şehit düşmüş bütün şehitlerimize bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı ardından tanıtım, protokol konuşmalarına geçildi.
Açılışın organizasyon sorumlusu Sırrı Oğuz ve Bahçedere, Kavakbaşı mahalle Muhtarı Mücahit Yüksel in konuşmaları ve tarihci Akademisyen yazar Aydın Ayhan hoca Köse Süleyman Hz lerinin tarihsel süreçini sunum konuşmasından sonra kürsüye Balıkesir merkez 6 Eylül İlçe belediye başkanı Hasan Avcı halka selamlama konuşması yaptı.
Sonrasında Köse Süleyman Makam Anıtı Dede Mustafa Oğuz, Dede Seyfi Oğuz, Dede Musa Kılınç ‘ın yakın tarihte rahmetli olan İzmir Çepni Derneği başkanı Gökhan Kutal için ve Ecdadımız , Ulusumuzun birliği adına dualarla Köse Süleyman Makam Anıtı açılışı gerçekleşti.

Açılıştan sonra bütün katılımcılara yemek ve Aşura ikramı yapıldı. Öğleden sonra Türkiye nin farklı İl ve bölgelerden gelen Oğuz Çepni Boyu temsilcileri ile birlikte sağlık, Pandemi kurallarına uygun olarak açık havada 5. Oğuz Çepni Boyu Birliği çalıştay toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıyı yönetmesi için Hüseyin Koca divan başkanı seçildi. Toplantıda bütün katılımcılara sırayla söz verildi. Katılımcıların çoğunluğu birliğin Federasyon çatısı altında kurulmasını, kurulum ve tüzük hazırlığı için komisyon kurulmasını ve kurulum sürecinin resmiyete kavuşturulması yönünde görüş bildirince divan başkanı komisyon teşekkülü için isim önerisi istedi. Bunun üzerine ortak isimler ve farklı İl’lerden komisyon oluşturuldu. Hazirunun onayına sunulan isimlerden oybirliği ile komisyon oluşturuldu.

Tüzük komisyonunun çalışmalara hemen başlamasına ancak 18 Eylül de İzmir de yapılacak çalıştaydan sonra resmi olarak harekete geçilmesi benimsendi. Tüzük çalışması ve Çepni Federasyonu kurulması için Oluşan komisyon aşağıdaki isimlerden oluşturuldu.

1: Harun Özdemir, Trabzon, İstanbul
2: Ferdi Kılınç, İzmir
3: Mesut Altunbaş, Gaziantep
4: Mustafa Oğuz, Balıkesir
5: Yaşar Saka, Sakarya
6: Hüseyin Koca, Ordu, İstanbul
7: Yolcu Bilgiç, İzmir
8: Bilal Yücebaş, Van
9: Mehmet Yaşar Büyükbayrak, Urfa
10: Cihat Uygun, Sinop, İstanbul
11: Metin Demirbaş, Giresun, İstanbul
12: Muharrem Dalgıç, Ordu, İstanbul
13: Sırrı Oğuz, Balıkesir, Ankara
14: Fikret Poyrazoğl, Balkanlar, İstanbul. 15: Hürriyet Cemal Özkaynak, Niğde, Ankara.
Toplantı toplu resim çektirildikten sonra sone erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db