SAYVANÇATAK GECESİ MUHTEŞEMDİ

SAYVANÇATAK GECESİ MUHTEŞEMDİ

İstanbul”un Üsküdar ilçesi Kirazlıtepe mahallesi’nde bulunan Trabzon ili Şalpazarı ilçesi Sayvancatak Köyü Yardımlaşma Dayanışma Derneği Kuruluşunun 30. Yılı münasebetiyle “Kültür Sanat ve Eğitim’e katkı Gecesi” düzenlendi.

Sayvancatak Köyü Yardımlaşma Dayanışma Derneği 30. Kuruluş Yıl dönümü münasebetiyle Üsküdar Belediyesi’ne ait Çengelköy Mehmet Çakır Kültür Merkezi’nde düzenlemiş oldukları “Kültür Sanat ve Eğitim’e katkı Gecesi”nin sunuculuğunu organizetör sunucu başan Erol Yanık gerçekleştirdi.Başkan Yanık gecede yaptığı selamlama konuşmasının ardından Şalpazarı (Ağasar) kültürünün ve yardımlaşmasının yaşatılması adına Dernek olarak önceki yıllarda gerçekleştirmiş oldukları faaliyetler ile ilgili geşmişi yadetmek ve hatırlamak adına hazırlamıs oldukları slayt gösterisi ile üyeleri ve davetlileri geçmişe götürerek salonu dolduran davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Geceye katılan davetliler arasında Üsküdar Belediye Başkanı Av Hilmi Türkmen, Şalpazarı Belediye başkanı Refik Kurukız, AK Parti Sancaktepe Belediyesi meclis başkanı Haşim İskender, Şalpazarı Belediye Encümeni Metin Günay,Tuzla Belediyesi encümeni Ahmet Çauk, İTÜ mensubu Doç. Dr. Hacer Atar Yıldız, TDF başkan vekili ve Şalpazarı Eğitim Vakfı ve Derneği başkanı Hasan Keskin, Şal-fed başkanı Ömer Karadeniz, Çarpması Dernekler Federasyonu başkanı Tahsin Usta, Şalpazarı MHP Yönetim kurulu üyesi Ali Erata, Şalpazarı AK Parti ilçe başkanı Zeki Çabuk, Geyikli Dernek Başkanı Fahri Demirbaş , Sinlice Dernek Başkanı Bahri Erata, Doğancı Dernek Başkanı Mustafa Kemal Yamaç, Vadi Ağasar Dernek Başkanı Mustafa Demir, Dorukkkiriş Dernek başkanı Fahri Durmuş, Aktaş Dernek başkanı Turgay Karagül, Tuzla Dernek Başkanı Enes Kahraman, Çamlıca Dernek başkanı Avni Çakır, Beylikdüzü Ağasarlılar Dernek Başkanı Recep Kandil, Darıca Şalpazarlılar Derneği başkanı Ömer Öztürk, Kabasakal Derneği başkanı Fevzi Tok, Fidanbaşı Derneği başkanı Yusuf Ziya Metin, Samsun Şalpazarı Ağasarlılar Derneği Başkanı Metin Çolak, Şal-fed Kadın kolları başkanı Fatma Kandil, Üsküdar Kirazlıtepe Mahalle Muhtarı Nazmi Yamaç, Şalpazarı Simenli Mahalle Muktarı Arif Köse, Şalpazarı Güdün Mahalle Muktarı Veysel Diner, Almanya Ştudgart Trabzon Ağasar Derneği kurucularindan Mehmet Durmuş, Üsküdar Milli Eğitim Müdür yardımcısı Semih Durmuş ve geçmiş dönem STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Gecede yöresel ikramlar ile birlikte sahne alan Karadeniz müziğinin genç ve sevilen sesleri ile salonu dolduran Şalpazarı (Ağasar)ın yöresel kıyafetli bayanları ve yüzlerce kişi gecenin ilerleyen saatlerine kadar horon oynayıp gönüllerince eğlenerek unutulmaz bir gece yaşadılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db