ŞARKÖY’ÜN SEVİLEN EKMEKCİSİ OSMAN KIT

ŞARKÖY’ÜN SEVİLEN EKMEKCİSİ OSMAN KIT

Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan Vakfıkebir ekmeği bugün ülkemizin her bölgesinde üretilmesi Trabzon Ekmeği olarak bilinmesi özelliği ise Dünyada eşi olmayan pişirildiği fırın başta olmak üzere, suyu, odunu, unu, mayası, havası, şekli,bayatlamayan özelliği,ağırlığı ve pişiren ustasıdır.

Tekirdağ Şarköy girişinde 2008 den beri fırıncılık yapan Osman Kıt 7/24 taze ekmek satışı mevcut olup müşterilerine sunmuşolduğu taze Vakfıkebir ekmeyi ilen kısa sürede vatandaşların beyenisini, takdirini kazanmış olup evlere ve Türkiye’nin hertarafından ekmek siparişi alarak ekmek göndermektedir.

Şarköy’de Trabzon Vakfıkebir ekmek fırını sahibi Osman Kıt Vakfıkebir Ekmeğinin özellikleri ile ilgili olarak şu şekilde konuştu “Vakfıkebir Ekmeğinin en büyük özelliği taşfırında Odun ateşi ile pişmesi.Vakfıkebir ekmeği tadımlık değil doyumluktur. Ekmek büyük yapılmasından dolayı pişirme süresi uzundur bu nedenle dış kabuğu kalın iç kısmı yumuşaktır.Bayatlama süresi uzundur. Tek ekmek olduğu için rahat taşınır ve saklanması kolaydır. Odun ateşinde piştiği ve ekşi maya kullanılarak yapıldığı için kendine has bir lezzeti vardır.Midede şişkinlik yapmaz. Gramaj ile satılabilir. Keskin bıçak kullanılarak kesildiğinde ufalanmaz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db