ŞALPAZARI EĞİTİM DERNEĞİ KAHVALTI PRORAMINDA TOPLANDI

ŞALPAZARI EĞİTİM DERNEĞİ KAHVALTI PRORAMINDA TOPLANDI

Şalpazarı Eğitim KST Derneği, yine Şalpazarı’nı kucaklayacak yeni projeleriyle gündem yaratmaya devam ediyor..

Yıllardır, eğitim hizmetleri başta olmak üzere, ilçemizin bir çok sosyal yarasına parmak basan Dernek Yönetimi, Alibeyköy Barajı GOP Bld. Tesislerinde 05.07.2020 Pazar günü saat 10/00 sıraları yaptığı kahvaltılı toplantıda, pandemi döneminde Şalpazarı’nda gerçekleştirilen, “BAKKALA BİR HESAP” projesi ile, 16 bakkalda onlarca komşumuzun hesaplarına kapatma/ katkı şeklinde ödeme yapmıştı. Büyük yankı uyandıran bu önemli çalışmadan sonra, şimdi de, İlçemizde ikinci baharını yaşayan hemşehrilerimizin sosyal sorunlarına büyük ölçüde çözüm sunacak yeni bir çalışmayı yönetim kurulu toplantısında masaya yatırdılar.
Yönetim Kurulu Başkanı Hasan KESKİN, yöneticilerle birlikte, “köylerde yaşayan büyükerimizin yaşadıkları çok önemli ve hayati zorlukların bilincindeyiz. Sosyalleşmeden sağlık hizmetlerine ulaşma, yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamadan, gündelik uğraşlarına kadar bir çok sorunla boğuşan büyüklerimizi rahat ettirecek projemizi, belli bir aşamaya taşıdık. Buradan itibaren toplumsal dinamiklerimizle, yerel yönetimlerimiz, mülki idarelerimiz, iş dünyası, siyasilerimizle birlikte, tüm toplum kesimlerini bilgilendirmeye ve somut sonuçlar elde etmeye odaklandık. Kuracağımız komisyonda son şeklini vereceğimiz çalışmamızı, Ağustos ayı içinde Şalpazarı’nda bir çalıştay ile paylaşacağız. Halis niyetlerle yola çıktık. İnşallah iki dünyalık bu işin de üstesinden geleceğimiz projemiz, yaşlı ve engellilerimize boynumuzun borcudur.” dedi.

Çalışmanın ana hatlarını özet olarak tekrar sunan Engelsiz kariyer Genel Md. Hasibe KIZILTAŞ, “ hepimizin bir şekilde sorun ve vicdani huzursuzluk yaşadığımız yaşlılarıızın mutlu edilmeleri konusunda, bu projeyle yeni bir çözüm önerisi sunacağız. Onların huzur ve rahatı en çok bizleri mutlu edecektir. Kaldı ki hepimiz birer yaşlı ve engelli adayıyız” dedi.

Konu hakkında söz alan tüm yöneticiler de, olumlu bir çalışma olarak bu projeyi şiddetle savunduklarını ve sonuca gitmek için her yol ve yöntemin denemesi gerektiğini belirtirken, kurulan komisyonun bundan sonraki süreci yürütmesi kararı alındı.

Ayrıca. Başkan Hasan KESKİN’in verdiği bilgiye göre, hazırlıkları tamamlanan genişletilmiş “Her Yönüyle Şalpazarı ve Muhacirlik” kitaplarının basımını, önsözünü de yazacak olan Üsküdar Belediye başkanı Hilmi TÜRKMEN’in üstlendiğini, yeni sayı Eğitim Derneği Dergisinin de Ağustos ayında baskısının tamamlanıp dağıtımına başlanacağını öğrendik.
Ayrıca, Yön. Krl. Üyesi Murat Erata, yeni kitabi “Sahra Altı Enerji”yi yönetim kurluna takdim etti.
Toplantıya, Engelli Programı yapımcısı Mehmet Kızıltaş ve Fidanbaşı Derneği Bşk. Yrd. Mehmet Atalay’ın yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri, Pirağa Yılmaz, Nedim Güney, Yusuf Keskin, Turan Metin, Ali Demirtürk, Avni Çakır, Murat Erata, Salim Şahin, Ali Atalar, Murat Özer, Av. Ercüment Çömez de katıldılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db