OĞUZ ÇEPNİ BOYU FEDERASYONU KARADENİZ ÇEPNİLERİ ÇALIŞTAYINI GERÇEKLEŞTİRDİ

OĞUZ ÇEPNİ BOYU FEDERASYONU KARADENİZ ÇEPNİLERİ ÇALIŞTAYINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Türk Oğuz boyunun en önemli kolu olan ve Giresun şehrin en önemli kurucularının soy ve boy bağı Çepnilerin bölgede ilk yerleşim, yaşam tarzı gelenek anane, göreneklerinin en somut ve bilimsel şekilde ele alınacağı “KARADENİZ ÇEPNİLERİ” Çalıştayı 20-21 Temmuz 2023 günlerinde Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezinde yapılmıştır.

Oğuz Çepni Boyu Federasyonu; Giresun Belediyesi, Giresun Üniversitesi iş birliği ile bu bileşenlerin haricinde Çepni Tarihi çalışan Trabzon, Ordu, Samsun, İstanbul ve Ankara’dan akademisyen ve bilim insanlarının oturumlarla yaptığı sunumlar ile bölgede Çepnilerinin tarihine ışık tutmuştur.

Başkan Harun Özdemir Konuyla ilgili basına yapmış olduğu açıklamasında “Federasyonumuz kurulduğu günden bu yana amacına uygun boydaş ve soy bağı olan bireyleri bir araya toplayarak kardeşlik, vatan sevgisi, aidiyet duygusunu ön planda tutarak doğru vatandaşlık bilincine ulaşma hedefiyle büyümeye doğru organizasyonlar yapmaya özen göstermektedir. Bu hedefler ışığında Türkiye Cumhuriyetinin kurucu çimentosu Giresun’un yiğit Çepni Beyi Osman Ağa’nın şehrinde Karadeniz Çepnileri Çalıştayı yapmış olmaktan büyük bir onuru yönetim kurulu olarak yaşıyoruz.Çalıştayımıza Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelmiş olan Çepni boyu üyelerine Giresun şehrini en güzel şekilde tanıtmak ve Vilayeti Çepni olarak bilinen bu güzide şehri doyasıya yaşatmak tan mutluyuz.
Çalıştayımız hitamında yine geleneklerimize uygun otçu göçünü 22 Temmuz Cumartesi günü kahvaltı sonrası yaptığımız Sis dağı Yaylası turu ile tamamladık.

Karadeniz Çepnileri Çalıştayını Giresun şehrinde yapılması için bizleri en iyi şekilde ağırlayan Giresun Belediye Başkanı Av Aytekin Şenlikoğlu’na, Bizlere Giresun da mihmandarlık yapan MHP Giresun milletvekili Ertuğrul Gazi Konal a, Sis dağı şenliklerinde bizleri ağırlayan Şalpazarı belediye başkanı Refik Kurukız a, yönetim kurulumuz adına teşekkürü borç biliyorum.İş Birliği ile Çepni boylarının en güzel şekilde anlatılmasını sağlayan Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prf Dr Sezai Balcı ve Üniversitelerden gelen bütün akademisyenlere ayrıca teşekkür ediyorum. Basın bültenimizi değerlendirmenizi diliyorum”dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db