İSTANBUL’DA HAMSİ FESTİVALİ

İSTANBUL’DA HAMSİ FESTİVALİ

Şalpazarı Dernekler Federasyonu’nun Üsküdar Harem Meydanında 5 gün 5 gece boyunca Düzenlemiş olduğu KARADENİZ HAMSİ FESTİVALİ ‘nde davetliler Hamsi’yede doydu horona eylenciye de doydu

Üsküdar Harem Meydanında ilk kez Düzenlenen Karadeniz Hamsi Festivali’nde 10 ton hamsinin dağıtıldığı Karadenizli bölgesel ve yöresel sanatçıların katıldığı halk oyunları ve horon’un oynandığı alanda yöresel ürünlerin satıldığı binlerce kişinin katıldığı bir etkinlik oldu

Harem Meydanında gerçekleşen Etkinliğin sunuculuğunu Necati Selvitop yaptı etkinliğe katılan davetliler arasında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen , Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İstanbul valisi say.Ali Yerlikaya nın Eşi,Sancaktepe Belediye Başkan yardımcısı, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Sancaktepe Akparti il Encümeni Haşim İskender ,TDF Başkan yardımcısı ve aynı zamanda Şalpazarı Eğitim Derneği başkanı Hasan Keskin, Üsküdar CHP ilçe başkanı, Üsküdar CHP ilçe encümeni Köksal Durmuş çoksayıda siyasi sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri iş dünyası yöneticileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Trabzon Şalpazarı Dernekler Federasyonu Başkanı Ömer Karadeniz yaptığı konuşmada “Festivalimiz çarşamba günü başladı bu pazar akşama kadar devam edecek. etkinliğimize katılan davetlilerimize hamsi ikramı yaptık yapmaya da devam ediyoruz bu hamsileri hazırlamaya ikigün önceden başladık İstanbul’daki bütün Karadenizli hemşerilerimizi buraya davet ettik sağolsunlar bizleri kırmadılar şu an buradalar Federasyon olarak amacımız gençliğe hizmet bizler Federasyon olarak Gençlerimize futbol turnuvası düzenliyoruz. Bütün öğrencilerimize ilçe bazında burs veriyoruz. Folklor etkinlikleri ve hizmet amaçlı bu etkinliği düzenledik” dedi.

Festivalde dağıtılan hamsilerden yiyen vatandaşlar ise Karadenizliler olarak organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederiz geleneklerimizi, göreneklerimizi, kültürümüzü yaşadık çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db