ÇEPNİ FEDERASYONU ÇANAKKALE’YE GEZİ PROGRAMI DÜZENLEDİ

ÇEPNİ FEDERASYONU ÇANAKKALE’YE GEZİ PROGRAMI DÜZENLEDİ

ÇEPNİ FEDERASYONU ÇANAKKALE’YE GEZİ PROGRAMI DÜZENLEDİ

Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Eğitim Araştırma Dayanışma Kalkındırma ve Kültür Federasyonu 19 / 20 Kasım tarihlerinde Sakarya İlk adım Derneğimiz in daveti üzerine Çanakkale ye Tarih, Kültür, Çanakkale toplantı programı, Çepni Yurtları ziyareti ve Şehitlerimize saygı gezisi Programı hazırladı.

Program a Federasyon yöneticileri davet edildi. Çanakkale bölgesi ve çevresinde yaşayan Oğuz Çepni Boyu insanlarımızla irtibata geçildi. Ziyaretler yapıldı.

Cumartesi sabahı saat 10:00 da İstanbul Kartal Fidanbaşı derneğinden Otobüs le toplu olarak İzmit Osmangazi köprüsü Yalova, Bursa, Balıkesir Bandırma üzerinden Çanakkale Truva ya geçilip tarihi antik Turuva gezisi yapıldı. Akşam üzeri gezinin diğer bir amacı olan bölgesel Çepni Yurtları ziyareti kapsamında Çanakkale Ezine ilçesi Çetmi köyü ziyaret edildi. Çanakkale Ezine Çetmi köyünde muhtar iskender Eren ve köy halkı ile köy kahvesinde toplantı yapıldı.

Gece Çanakkale merkezinde Oğuz Çepni Beyi arkadaşımıza ait olan Aşkın otelde konaklama yapılıp, 20 Kasım 2022 Sabahı 09:00 da kahvaltı yapılıp toplantıya geçildi. Toplantıda Tarihci halkbilimci Bünyamin Nami Tonka, Dr Emin Sezer, Sakarya üniversitesi öğretim üyesi tarihci Adem Arı beylerin sunumları eşliğinde Oğuz Çepni Boyu nun tarihi derinlikleri üzerine sunum yapılıp toplantı icra edildi.

Günün anısına tarihci halkbilimci Bünyamin Nami Tonka beye Federasyon başkanı tarafından plaket takdim edildi.

Devamında Çanakkale merkezden motorla kilitbahire geçilerek tarihci öğretim üyesi Adem Arı nın rehberliğinde Çanakkale şehitliklerimiz ziyaret edildi. Şehitlerimiz için dualar edildi.

Şehitlikler gezisi sonrası akşam üzeri Çanakkale den Tekirdağ üzerinden İstanbula seyahat edilerek Pazar akşamı saat 23:00 de İstanbul Kartal da proğram tamamlandı.

19/20 Kasım 2022, Çanakkale Proğramına Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Eğitim Araştırma Dayanışma Kalkındırma ve Kültür Federasyonu yöneticileri üst düzeyde katılım sağladılar.

1:Harun Özdemir, Trabzon, Genel Başkan

2 Hasan Kargün, Giresun, Genel Başkan Yardımcısı

3:Yaşar Saka, Sakarya, Genel Başkan Vekili

4: Cihat Uygun, Sinop, Genel Başkan Yardımcısı

5: Ahmet Ataç, Ordu, Genel Başkan Yardımcısı

6: Av. Ali İhsan Turan, Trabzon.

7: Oktay Kahraman, Ordu, Ses ve Saz Sanatçı

8: Sinan Terzi, Gümüşhane, İş İnsanı

9: Behiç Serdar Küçükerdal, Çanakkale, Mimar

10: Muharrem Dalkıç, Ordu, Genel Başkan Yardımcısı

11: Fazlı Boğaz, Sakarya Kaynarca Muhtar, Dayanışma Onur kurulu üyesi

12: Sabri Özdemir, Esnaf

13: Tarihci, Dr Emin Sezer, Sakarya Üniversitesi, Malatya

14: Tarihci, Halkbilimci Bünyamin Nami Tonka Giresun

15: Tarihci, Rehber, Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Adem Arı, İzmit, Ayrıca öğrenci gençlerimiz katıldılar.

Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Eğitim Araştırma Dayanışma Kalkındırma ve Kültür Federasyonu kurulma sürecinde onlarca lokal toplantılar yapıp, İstanbul da iki büyük ulusal toplantı yapmış olup Balıkesir Bahçedere köyünde geniş katılımlı ulusal toplantı yapmıştı. Federasyonun kurulma sürecinde Üsküdar Valide Sultan gemisiyle boğaz gezisi eşliğinde federasyonun kuruluş imzalarını attırıp geniş katılımlı toplantı yapmıştı. Yine Ankara da Federasyon kuruluş imzaları için Çankaya da toplantısını yapmıştı.

Oğuz Çepni Boyu Federasyonu 2022 yılında kurulduktan sonra 19 Mayıs 2022 tarihinde İstanbul Üsküdar Çengelköy de ilk kongresi ni yapıp devamında bin kişilik yemekli gecede Türkiye nin her bölgesinden Oğuz Çepni Boyu insanları biraraya getirmişti. Yazın Kurban bayramında Balıkesir Akçay da Bayramlaşma ve bölgesel toplantısını yapan Federasyon Ağustos ayında İzmir Kınık Yörük Türkmen Çepni Şenliklerinde Federasyonu üyeleri ile buluşmuştu.

Geçtiğimiz Ekim ayı toplantısı nı ise İzmit merkezde Türkiye nin her bölgesindeki yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirmişti.

Kasım ayında Çanakkale toplantısında buluşan Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Federasyonu önümüzdeki aylarda Ankara da geniş katılımlı bir program hazırlığı için çalışmalarına hız verilmiştir.

Yola çıktığı günden bu güne herkesime, siyasete ve İnançlara eşit mesafede duracağını beyan eden Federasyon yönetimi ilkelerinden taviz vermeden çalışmalarına devam etmektedir.

Genel Başkan

Harun Özdemir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db