BERAT KANDİLİ MESAJI

BERAT KANDİLİ MESAJI

Manevi duyguların kuvvetlendiği, sevgi, kardeşlik ve barış duygularının da içten içe hissedilerek yaşandığı müstesna gecelerimizden olan Berat Kandili Allah’ın lütuf ve mağfiretiyle tecelli ettiği biz kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar açtığı, mübarek üç aylar içerisindeki faziletli gecelerden bir tanesidir. Bu gecede iman, ibadet ve düşünce bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe etmemiz, geleceğimizi manen planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için şüphesiz büyük bir fırsattır.

Bu geceyle ilgili olarak Hz. Peygamber’imiz bir hadisi şerifte şöyle buyurur:
“Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim!.. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim” demiştir.

“Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyor, mübarek gecenin aramızdaki gönül bağlarını, güçlendirmesini kırgınlıkların dargınlıkların kalkmasını barışın ve dostluğun kardeşliğin daha da güçlenmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyor ülkemize ve Tüm Islam alemine mübarek olsun ….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db