BAŞKAN ÖZDEMİR ERTUĞRUL GAZİ’Yİ ANMA ŞENLİKLERİNE KATILDI

BAŞKAN ÖZDEMİR ERTUĞRUL GAZİ’Yİ ANMA ŞENLİKLERİNE KATILDI

743. Bilecik Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma programı Kayı boyunun lideri, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin babası Ertuğrul Gazi’nin Bilecik Söğüt’dekiTürbesi’ne ziyaret ile başladı.

6-7-8 Eylül 2024 tarihleri arasında 743. Ertuğrul Gazi’yi Anma etkinlikleri Ertuğrul Gazi Türbesi önünde saygı nöbeti değişiminin ardından türbe ziyareti yapılıp dua edildi. Hükümet binası önünde devam eden törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Bilecik Valisi Şefik Aygöl. Söğüt kaymakamı sayın Ömer Faruk Tuncer, söğüt belediye başkanı sayın Ferhat Turgut, Bilecik milletvekili ve Yörük Türkmen federasyon başkanı günün anlamına binaen konuşma yaptılar. Türkiye nin farklı yerlerinden gelen ve Türki cumhuriyetlerinden gelen Halk oyunları ekiplerinin sunmuş oldukları gösterilerin ardından jandarma genel komutanlığı mehteran takımı katılımcılardan büyük alkış aldı. Gösteriler bitince etkinliğe katılan STK Lar flamaları eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. geleneksel şifalı pilav için kurban kesimi ile program devam etmekte olup birçok gösteri ve konserler ile programa devam ediliyor. Yarın Pazar program siyasi parti temsilcileri nin katılım ve konuşmaları ile programın finali gerçekleştirilecek.

743. Ertuğrul Gazi Etkinliklerinin anma programına Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Federasyonu genel başkanı Harun Özdemir genel başkan yardımcısı aynı zamanda Bilecik il genel meclisi üyesi Nurcan ÖZÇAKIR, Genel Başkan yardımcısı Ahmet Ataç ve Federasyon delegesi Nuran ÖZDEMİR ile birlikte katılım sağladılar.

Türk dünyasının ülke sathında bir araya geldiği Etkinliğe katılan Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Federasyonu genel başkanı Harun Özdemir Bilecik Valisi Sayın Şefik Aygör’e, Söğüt kaymakamı sn. Ömer Faruk Tuncer e, Söğüt belediye başkanı sn. Ferhan Turgut’a ve STK temsilcilerine Oğuz Çepni Boyu Kültür Araştırma Dergisi’ 2 sayı ile Karadeniz Çepnileri Kitabı’nı takdim ettiler.

Başkan Harun Özdemir daha sonra yapmış olduğu açıklamasında “Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bilecik Söğüt’deki Ertuğrul Gazi’yi Anma programına Önümüzdeki yıl Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Federasyonu olarak inisiyatif alıp tam kadro katılım sağlamayı düşünüyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db