3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü bir farkındalık günüdür. Bu günde Devlet olarak toplum olarak engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi, çözümler üretilmesi açısından önemli bir gündür.

Engel, aslında sadece zihinlerde var olan bir kavramdır. En büyük engel zihinde ve kalptedir. Bunların dışında yer alan engelleri sevgi ve dayanışma ile aşmak mümkündür.Unutmayalım her sağlıklı insan birer engelli adayıdır. Engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılık oluşturmakla mümkündür.

Esasen engelli bireyleri sadece bir günle hatırlamayıp yılın 365 gün bu konuyu ele alınarak daha güzel çözümler üretmenin çaresini aramamız gerekmektedir. Engelli insanlarımızın yaşadıkları zorluklar, sorunlar sadece kendilerinin değil ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bir insanın engelli olmasının onun diğer insanlar gibi yaşaması, sıkıntı ve zorluklara rağmen başarılı olması için yaşama sevincini hiçbir şekilde kaybetmemesi gerekmektedir.

Bu düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tüm engelli vatandaşlarımızı yürekten kucaklıyor kendilerine sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

Geyikli Haber
İsmet Şengül

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db