Devletimizin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Büyükşehir Belediyesi yasasında değişiklik yaparak ilçe belediyelerine bağlı mahalleler için “Kırsal Mahalle” düzenlemesini yürürlüğe koymuştur. Bu konuyla ilgili daha geniş açıklamayı daha önceki paylaşımlarımda yapmıştım.
Geyikli mahalle muhtarlığı da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürürlüğe koymuş olduğu bu yasayı değerlendirerek iki ay önce Geyikli Mahallesinin “Kırsal Mahalle” statüsüne geçmesi için Şalpazarı Belediye Başkanlığı’na konuyla ilgili gerekli dilekçeyi verdiğini beyan etmişti.
Buraya kadar her şey çok güzel görünse de bu konuyla ilgili bazı vatandaşlar gerek konuya hakim olarak gerekse olmayarak çıkan yasanın belediyelerin işine gelmeyeceğini söyleyerek bu dilekçenin Belediye meclisinden geçemeyeceğini söylüyorlar. Bu söylemler tamamen dedikodudan ibaret olduğu gibi gerçeklik payının da olma olasılığı da düşünülerek kamuoyu ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuda desteğine ihtiyaç duyulabileceği görülmektedir. Bilindiği gibi Geyikli’nin beş tane sivil toplum kuruluşu vardır.
Devletimizin yapmış olduğu bu düzenlemeyle ilgili olarak gerek toplumun gerekse Geyikli Mahalle sakini vatandaşların henüz bu konuda sağlıklı bilgiye sahip olmadıkları Geyikli Mahallesi ismini taşıyan beş tane Sivil Toplum Kuruluşları ile de bu konuda herhangi bilgi fikir alışverişi yapılmadığı yapmış olduğum görüşmeler neticesinde öğrenmiş bulunmaktayım. Peki Geyikli Mahalle muhtarı ve muhtar heyeti siz bu dilekçeyi kiminle nasıl düzenlediniz? Bu dilekçenizde ne yazıyor? Mahalle sakinlerinin yararına düzenlemiş olduğunuz dilekçeyi neden vatandaşlarla paylaşmıyorsunuz?
Bu konuyu artısı eksisi ile mahalle sakinleri ve beş tane sivil toplum kuruluşları ile neden paylaşmadınız? Siz kamuoyu desteğini arkanıza almadan bireysel olarak vatandaşın faydasına olduğunu düşündüğünüz bu dilekçenizi ne kadar benimsiyorsunuz? Yarın bu dilekçenizle ilgi doğabilecek olumsuz bir durum karşısında vatandaşlara ve STK’lara nasıl bir cevap vermeyi düşünüyorsunuz?
Bir cevap yazın