1915’te Çanakkale’de savaşmış Anzak Dr’unun hikâyesi

1915’te Çanakkale’de savaşmış Anzak Dr’unun hikâyesi

1915’te Çanakkale’de savaşmış Anzak doktorun müthiş hikâyesi belgesel oluyor.
“Türk Charlie – Plevneli Ryan” Üç Harp Bir Doktor

Plevne’de Gazi Osman Paşa ile siperlerde, Erzurum’da tabyalarda savaşıp, madalyalar aldıktan sonra, memleketi Avustralya’ya dönen Cerrah Dr Charles Ryan, 1. Dünya Savaşı çıkınca Gelibolu’ya, gönderilen Anzak Ordusu’yla hastane komutanı olarak görev almasıyla ikinci Türkiye macerası da başlamış oldu.

18 Mart 2025’te Çanakkale Savaşları’nın 110. yıldönümünde Türkiye ve Avustralya’da eş zamanlı olarak gösterime girecek olan belgesel, büyük ses getirecek.

Çekimlerine Çanakkale Savaşlarının yaşandığı alanlarda başlanan, Türk Chalie Plevneli Ryan- Üç Savaş Bir Doktor adlı belgeselin çekimleri, tecrübeli ve başarılı bir kadro ile hızla devam ediyor.

Çanakkale Savaşları’nın kutsallığı ve Türk-Anzak dostluğu çerçevesinde süren çekimlerde gerçek siper ve çatışmaların yaşandığı alanların kullanılması, ekibi de etkiliyor. Oyuncular, zaman zaman duygusal anlar da yaşıyor.

Genel Yönetmenliği’ni Vedat Yenerer’in yaptığı belgeselin, yapımcılığını da Avustralya’da yaşayan iş insanı Murat Dereli üstleniyor. Oyuncu kadrosunda, Hakan Kumuk, Selçuk Eken, Ali Aker gibi tanınmış isimler de bulunuyor. Görüntü Yönetmenliği’ni, Akın Depecik, Prodüksiyon amirliğini Burcu İkra Kılıç yapıyor.

Bu tarihi belgesel Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Başkan İsmail Kaşdemir ve yardıncılarının büyük katkıları ve eşşiz desteği ile hayata geçiriliyor. Belgeselin Aralık ayına kadar tamanlanması planlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db