TDF’NİN MEMLEKET GÜNLERİ’NDE KEŞKEK İKRAMI

TDF’NİN MEMLEKET GÜNLERİ’NDE KEŞKEK İKRAMI

Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF) tarafından İstanbul Yenikapı’da her yönüyle tanıtımının yapıldığı Tarih, Kültür ve Şehzadeler şehri Trabzon’umuzun “Memleket Günleri ve STK’lar buluşması” etkinliğinde Üsküdar Belediyesi tarafından Keşkek ikramı yapıldı.

Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanuni’nin doğduğu Tarih Kültür ve Şehzadeler şehri Trabzon’umuzun Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF) tarafından 2-5 Kasım 2023 tarihleri arasında İstanbul Yenikapı etkinlik alanında her yönüyle tanıtımının yapıldığı. Etkinliğin 3. gününde etkinliğe katılan vatandaşlara Üsküdar Belediye Başkanı Av.Hilmi Türkmen tarafından Şalpazarı (Ağasar)ın yöresel yemeklerinden olan Keşkek ve ayran ikramı yapıldı.

Memleket Günleri etkinliğine katılan vatandaşlar Şalpazarı (Ağasar)ın yöresel yemeklerinden biri olan keşkek’ten alabilmek için etkinlik alanında uzun kuyruklar oluştururdular.Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu, Şal-fed genel başkanı Ömer Karadeniz, Ağasar’ın 3 Ali’leri vatandaşlara keşkek verdiler.

Etkinlik alanında yapılan Keşkek ikramının ardından temsili olarak geleneksel Ağasar Otçu Yürüyüşü gerçekleştirildi.Yürüyüşe katılanların sahneye ulaşmasından sonra bir süre kemençe ve Ses sanatçıları eşliğinde horon oynandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db