ŞALPAZARI EĞİTİM DERNEĞİ’NDEN DEPREM FARKINDALIK PROGRAMI

ŞALPAZARI EĞİTİM DERNEĞİ’NDEN DEPREM FARKINDALIK PROGRAMI

Farklı ve özgün programlarıyla her zaman dikkatleri çeken Şalpazarı Eğitim KST Derneği, İstanbulda “Kahramanmaraş Depremi” konulu bir kahvalltı programı düzenledi.

Trabzon, Kahramanmaraş ve Şalpazarı STK’larının yüksek katılımla iştirak ettiği programda, Kahramanmaraş Federasyonu ve Afşin Dernekleri temsilcileri de hazır bulundular.

Başkanlığını, Trabzon STK’larının saygın ismi Hasan Keskin’in yaptığı Şalpazarı Eğitim KST Derneği’nin, Geleneksel hale getirdiği ilkbahar kahvaltı programlarının bu seneki konusu Kahramanmaraş depremiz oldu.

İstanbul DSİ Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Başkan Hasan Keskin, “6 Şubat saat 04.17, kıyamet gibi bir afetin içine uyandık. Kardeş Şehrimiz Kahramanmaraş’ta sekiz saat arayla meydana gelen iki depremde, 11 vilayetimizde, milyonlarca vatandaşımız etkilendi. Ağır can kayıpları yanında, yüzbinlerce vatandaşımız yaralandı. bu süreçte STK’larımız çok güzel sınav verdiler. Hiçbir yerden talimat olmaksızın, tamamen gönüllü, içten ve cömertçe yardıma koştular. Tırlar dolusu ihtiyaç malzemesini toparlayıp bölgeye ulaştırmak için çırpındılar. Artık, Türkiyemiz bir yas evidir. Öyle üç günlük falan da değil. Uzunca sürecek bir yas. Yas evinde kavga olmaz. Sesler yükselmez. Sükud edeceğiz. Alçak gönüllü olmak icap eder. Seçim sathı mahallindeyiz. Siyaset celallidir. Kavgalardan yorulduk. İnanıyorum ki, bu anlayış havaya hakim olacaktır. Hepimiz, bu hassasiyete riayet etmeliyiz.” Dedi.

Keskin; “2011 yılında, kuruluş bildirgemizde beyan ve taahhüt ettiğimiz, ŞALPAZARI EĞİTİM VE KALKINMA VAKFI KURULŞUMUZU tamamladık. İnşallah kısa süre içinde, Vakıflar Genel Müdürlüğünden yetkimizi bekliyoruz. Artık farklı, yardım ve kalkınma odaklı bir yolla Derneğimiz ve Vakfımız kol kola karşınızda olacağız.

Sözlerimin sonunda, deprem bölgesine yapmamız gereken çok işler olduğunun farkındayız. Hayatın normalleşmesiyle birlikte, ilgili mercilerle temaslarımızı sıklaştıracağız. Savaşlar, depremler ve tüm afetler, önce çocukları ve kadınları üzer. Yönetim Kurulundaki birbirinden kıymetli kardeşlerimizle birlikte İnşallah, kardeş Şehrimiz Kahramanmaraş’a, cıvıl cıvıl çocuklar, mutlu anneler için prefabrik bir anaokulu veya kreş hediye edeceğiz.” Diyerek katılımcılara teşekkür etti.

TDF Genel başkanı İsmail Şatıroplu; “Şalpazarı Eğitim Derneği’ne teşekkür ederim. Bizleri bir arada toparladı. Trabzon Evini de inşallah kısa bir zaman içerisinde açacağız.” Dedi.
Kahramanmaraş Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç; “Trabzon Kahramanmaraş kardeşliğimizin daha da perçinlendiğiniz belirterek, deprem nedeniyle bölgedeki durumu özetledi. Yarraların el birliği ile sarılacağına olan inancını belirten Ardıç, zor zamanda kşmlerin yanında olduğu çok önemli dedi.

Maraşfed Gnl Bşk. V. Cuma Köse de yaptıkları konuşmalarda deprem ve yaşanan acıları anlattılar. Eğitim Derneğine teşekkür ettiler.
Programda katılımcılar görüşlerini ifade ettiler. Kapanış toplu aile fotoğrafıyla yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db