GEYİKLİ HALKI BOĞAZDA HORON OYNADI !

GEYİKLİ HALKI BOĞAZDA HORON OYNADI !

İstanbul Üsküdar ilçesi Kirazlıtepe Mahallesi’nde bulunan Trabzon ili Şalpazarı ilcesi Geyikli Beldesi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Avrupa ile Asyay’ı bir birinden ayıran bağazda deniz havası alarak tur düzenleyip horon teptiler

Geyikli Derneği yönetim kurulu Üsküdar Belediyesi’ne ait Valide Sultan Gemisi ile birlikte dernek üyeleri ve davetli misafirlerin’de katılımıyla Asya ili Avrupa kıtalarını bir birinden ayıran İstanbul Bağazı’nın görsel zenginliklerini ve tarihi dokusunu gözlemleyerek boğazda Kemençe çalıp Horon teperek boğaz turu gerçekleştirdiler.

Programın sunuculuğunu Derneğin genel sekreteri Osman Demirbaş gerçekleştirdi. Program şehitlerimize saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı Demirbaş programın akışı boyunca eksiksiz sunumuyla Üyelerden ve davetli misafirlerden program sonunda tam not aldı. Daha sonra Başkan Fahri Demirbaş üyelere ve davetli misafirlere Dernek yönetimi olarak yapmış oldukları ve yapmayı hedefledikleri faaliyetleri hakkında bilgilendirme konuşması yaparak programa katılan üyelere ve davetli misafirlere teşekkür etti.

Geyikli Derneği’nin Düzenlemiş olduğu Boğaz turu programına katılan davetliler arasında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mensubu Doç. Dr. Hacer Atar Yıldız, geçmiş dönem Geyikli Derneğin onursal başkanı ve geniş dönem şal-fed başkanı Muzaffer Bayraktar, Şal-fed Gençlik Kolları Başkanı Oktay Uçan, Şal-fed yönetim kurulu üyeleri Hasan Kanbut, Demir Ali’nin babası Ali Bayraktar, İstanbul Çepni Boyu Derneği başkan vekili Hüseyin Yamaç, Doğancı derneği kadınlar kolu başkanı Ayşe Kandil, geçmiş dönem Dernek başkanları üyeler ve davetli misafir katıldı.

Boğaz turuna katılan üyeler ve davetliler Deniz havası alıp Asya ve Avrupa kıtalarını bir birinden ayıran Bağaz üzerinde tarihi zenginliklerini görerek Kemençe ve Davul eşliğinde gönüllerince horon oynayıp eğlendiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db