ALACA YAYLASI’NIN BİTMEYEN ELEKTİRİK SORUNU

ALACA YAYLASI’NIN BİTMEYEN ELEKTİRİK SORUNU

Alaca Yaylası’nda yıllardır devam eden elektrik sorunu bir türlü çözümlenemiyor. Trabzon, Gümüşhane ve Giresun il Sınırlarının kesiştiği bölgede bulunan Alaca Yaylası’nda Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı 9 (Köy) Mahalle sakinlerinin yanı sıra #Girasun’un #Çanakçı ve #Gümüşhane”nin #Torul ilçe sakinlerinin de obaları bulunmaktadır.

Alaca Yaylası’nda yayla eden yaylacılar yıllardır elektrik ihtiyaçlarını kısıtlı şartlarda #ÇoruhEdaş’ın Şalpazarı Şefliği tarafından Alaca yaylası Pazar mevkiine kadar götürüp kurmuş oldukları özel elektrik trafosundan trafo aboneliği ile karşılamaktadırlar.

Alaca Yaylası’nda özel elektrik aboneliği ile kısıtlı şartlarda elektrik alan #Şalpazarı ilçesine bağlı #Geyikli, #Gökçeköy, #Kuzuluk, #Simenli, #Sütpınar, #Güdün, #Dereköy, #Tepeağzı, #Kabasakal mahalle sakinleri nin yayla ettikleri #Alutaşı, #Kahveyanı, #Çoknak, #Kurukıran, #Yalakyurt, #Kıranyurt, #Navroz, #DayluDeresi, #Savaş ve #Karaçam obalarının yanı sıra Girasun’un Çanakçı İlçesine bağlı obalar elektrik almaktadırlar.

Alaca Yaylası’nda yayla eden yaylacıları yıllardır özel trafo aboneliğinden bireysel aboneliğe geçişin yapılmaması ile ilgili olarak vatandaşlar yıllardır seslerini duyurmaya çalışıyorlar ama bu konuda Şalpazarı ilçesi genelinde hiç bir siyasi parti temsilcileri ilçe ismini taşıyan hiç bir STK’lar vatandaşların bu seslerini hükümete duyurmak için çaba göstermemektedirler.

Geçtiğimiz seçim döneminde #TrabzonBüyükşehirBelediyesi Başkan adayı Şalpazarı ilçesine yapmış olduğu ziyaretlerinde seçim sonrası vatandaşlara Alaca Yaylası’nın #Elektrik sorununun çözüleceği sözünü vermişti. Fakat Seçim sonrası bölgede Yaylası olan mahalle sakinlerinin Muhtarları aracılığı ile fatura yine yaylacılara kesildi. Yaylacılar kendi paraları ile satılan elektirik direklerini satın alan yaylacılar kendi imkanları ile elektrik direklerini dikerek Alaca Yaylası Pazar yerindeki trafodan elektrik tellerini çekerek kısıtlı şartlarda trafo aboneliği ile elektiriklerini kullanmaya devam etmektedirler.

Devletine ve milletine sadık olan bu vatandaşlar yıllardır bu yaylada elektrik hizmetleri sorunlarıyla baş başa kalmışlardır Bu sorunun çözümsüzlüğe mahkum edilmişlerdir.Bu durumda Alaca Yaylası’nda yayla eden yaylacıları derinden üzmekte ve rahatsız etmektedir. Oysaki bu sorunun çözümünde yasal bir engel de olmadığı halde bireysel aboneliğe geçişin neden yapılmadığını anlamamaktalar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db