GEYİKLİ’DE GELENEKSEL KEŞKEK HAZIRLIĞI BAŞLADI

GEYİKLİ’DE GELENEKSEL KEŞKEK HAZIRLIĞI BAŞLADI

Trabzon Şalpazarı Geyikli Mahallesi’nde Yumucaktaş Cami yanında mahalle sakinleri birlik beraberlik içerisinde Ramazan Bayramı sabahı yörede Çepni Kültürünün vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan Keşkek ikramı yapacaklardır.

Çepni Kültürünün yoğun olarak yaşadığı Şalpazarı (Ağasar) da ve Şalpazarlılar’ın toplu olarak yaşamlarını sürdürdükleri her yerde yöre halkı organize olarak gerçekleştirdikleri etkinliklerinde, Davetlerinde, Ramazan Bayramlarında yöre insanlarının vazgeçilmez yöresel yemeklerinden biri olan Keşkek ikramı yaparak topluca yenilerek tüketilir.

Şalpazarı Çepni halkının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan Keşkek; Buğday, Tereyağı, iç yağı, Et ve Sudan yapılır. Yapılışı için bir gün önceden başlayan hazırlıklar bakırdan özel olarak yaptırılan büyük geniş kazanların içerisine Et, iç yağı Tereyağı, Buğday ve su ilave edilerek yaklaşık olarak 5,6 saat pişirilir. Daha sonra pişen keşkek karıştırılarak ezildikten sonra servise hazır hale getirilir.

Çepni Kültürünü yoğun olarak yaşandığı Şalpazarı (Ağasar) da ve Ağasarlıların toplu olarak yaşadığı her yerde Geleneğini, Göreneğini, Kültürünü gelecek nesillerimize aktarmaya devam etmektedirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db