YENİKAPI’DA OTÇU ŞENLIĞI RÜZGARI…

YENİKAPI’DA OTÇU ŞENLIĞI RÜZGARI…

Yenikapı’da Trabzon Derneklerİ Federasyonu’nun 03-06 Ekim tarihleri arasında düzenlemiş olduğu Trabzon Tanıtım Günleri ve Trabzonun Fethinin 558. yıldönümü kutlamalarında, Otçu Şenliği Canlandırıldı.
Etkinliğe, Ağasar-Şalpazarı, Türkeli Derneği’nin katılımıyla Oğuz Otçusu, Tonya Derneklerinin katılımlarıyla Tonya Otçusu, Akçaabat Horon ekiplerinin katılımlarıyla Honefter’in temsil edildikleri, “OTÇU ŞENLİĞİ CANLANDIRMASI”ında bu güne kadarki en büyük horon halkası ve kemençe grubuyla büyük bir coşku yaşandı.

Otçu Şenliğine, Şalpazarlı olan Tekirdağ Valimiz Sn. Aziz Yıldırım’da katıldı. Etkinlik sonunda sahneye TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu çıktı. Şatıroğlu yaptığı konuşmada, Otçu geleneğinin çok derin kökleri olduğunu bu gün burad bir kez daha görmekten mutluyuz. Her yıl tekraren yapacağız, daha da büyük coşkuyla yapacağız diyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Otçu Şenliği etkinliğinin sunuculuğunu Sayvançatak Derneği Başkanı Erol Yanık başarıyla gerçekleştirdi ve büyük takdir topladı. Yöresel sanatçılar, Emre Sarıcı, Batuhan Turan, Mehmet Çolak, Ali Başkan, Hasan Tiryaki ve folklor ekipleri mahşeri kalabalığa büyük coşku yattılar. Özellikle Şalpazarı’lı hemşehrielrimiz, STK temsilcilerimiz ve bürokratlarımızın yoğun ilgisiyle tamamlanan otçu şenliği sonrası, Sunuzu Erol yanık, TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu’na ve Yöentim kuruluna, Trabzon Günleri Organizasyon Kom. Başkanı Hasan Keskin’e özellikle teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db