ÜSKÜDAR’DA YENİ BİR TRABZON SİVİL TOPLUM KURULUŞU

ÜSKÜDAR’DA YENİ BİR TRABZON SİVİL TOPLUM KURULUŞU

Üsküdar Trabzonlular Derneği yönetim kurulu, Boğaziçi Yaşam Merkezi Erguvan Restaurant’ta misafirlerini akşam yemeğinde ağırlayarak derneği tanıttı. Gecenin sunuculuğunu Hasan Kamiloğlu’nun yaptığı geceye Üsküdar ve civar ilçelerde faaliyetlerini sürdüren Trabzonlu sivil toplum kuruluşları yöneticileri, Üsküdar’da ikamet eden Trabzonlu değerli isimler Şalpazarlı Dernek başkanları ve misafirler katıldı.

Dernek yöneticilerinin davetlilere tek tek tanıtılmasının ardından açılış konuşmasını kısa adı ÜSTDER olan derneğin başkanı Bahattin Karadağ yaptı. Bahattin Karadağ, Üsküdar’da çok sayıda dernek bulunduğunu, bunların yaklaşık 40 tanesinin Trabzon’un ilçe ve köyleri adına kurulmuş dernekler olduğunu, Trabzon adıyla faaliyet gösteren bir dernek olmadığı için bu derneği kurduklarını ifade etti. Karadağ, “Gönül isterdi ki derneği kurmadan önce bu konuda tecrübeli olan bütün hemşehrilerimizle istişare edelim, fakat seçim arifesinde herkes çok yoğun olduğu için ve önümüzün de Ramazan olması münasebetiyle buna fazla zaman ayıramadık. İlerleyen zamanlarda herkesi tek tek ziyaret edecek ve birlikte yapabileceklerimiz hakkında istişarelerde bulunacağız. Amacımız Üsküdar’da yaşayan hemşehrilerimiz arasındaki irtibat, iletişim ve dayanışmayı daha iyi bir seviyeye çıkarmaktır” dedi.

Bahattin Karadağ’ın konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Ümraniye Trabzonlular Derneği Başkanı Nihat İbrahimağaoğlu ve sonrasında SOYDER Eski Başkanı Ali Kasap, dernekçiliğin zor ve meşakkatli bir uğraş olduğunu, ancak toplum yararına faaliyetlerde bulunmak için aynı derecede önemli bir alan olduğunu kendi tecrübelerine dayanarak anlattılar.

Milliyet Gazetesi spor yazarı Aksal Yavuz da davet üzerine bir konuşma yaparak, görevi icabı gençlerle panel ve konferanslarda bir araya geldiklerini, gençlerin başta maddi sıkıntıları olmak üzere problemlerini kendisine ilettiklerini söyledi ve “Ben de onların bu sıkıntılarını hemşehri derneklerimize aktarıyorum. Bugüne kadar hiçbir dernekten hayır cevabı almadım” diyerek hemşehri derneklerinin önemine işaret etti.

Daha sonra bir başka tecrübeli dernekçi Şalpazarı ilçesi Sayvançatak Köyü Derneği Başkanı Erol Yanık söz alarak, Kirazlıtepe ve civar mahallelerde yedi bin Şalpazarlının yaşadığını, dolayısıyla organizasyonun düzenlendiği mekanda ev sahibi sayıldıklarını söyleyerek herkese hoş geldiniz dedi. Üsküdar’da Trabzonlular derneğinin kurulmasından duydukları memnuniyeti de dile getiren Erol Yanık, faaliyetlerinde derneğe ellerinden gelen destek ve yardımı esirgemeyeceklerini ifade etti.
Daha sonra Üsküdar Akparti ilçe başkanı Ahmet Kaan Pehlivan ın söz aldığı konuşmada selamlama konuşmasının ardından malumunuz 31 Marta sayılı gün deyil sayılı saatler kaldı ülkemiz için Istanbul umuz için Üsküdar ımız için tarihi bir ana sürece şahitlik etmek üzere yiz Üsküdar da benim hemşerim Trabzon da sizin hemşeriniz olan bir belediye Başkanımız var biz Akparti liler olarak kendisini çok seviyoruz 10 yıl Başkan yardımcılığı 5 yıldırda Üsküdar ımızda çok önemli eserler bıraktı Üsküdar da 18 bin Trabzon lu seçmen var hesinin oyuna talibiz dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db