SİS DAĞI YANIYOR KİMİN UMRUNDA ?

SİS DAĞI YANIYOR KİMİN UMRUNDA ?

Trabzon’un Şalpazarı ilçesi Sis Dağı Turizm yaylası’nıda Geyikli Mahallesi Erkeksu Obasına yakın Sis Dağı’nın eteklerinde 18 Ekim Pazar günü akşam saatlerinde çıkış sebebi henüz bilirlenemeyen nedenlerle çıkan yangın söndürülemiyor.

Sis Dağı’nın Geyikli Mahallesi yönünde yükselen duman ve alevleri gören duyarlı çevre sakinleri durumu yetkililere bildirdi.İhbar üzerine bölgeye giden itfaiye ekipleri bir su tankı bir arazözle yangına müdehale etselerde yangını altıncı (6) gününe girilirken henüz söndürülemedi.

Yangın Şimdiye kadar otuz (30) dönümlük alanı küle çevirirken hala kontrol altına alınamıyor. Oysa yıllar önce Geyikli Köy muhtarlığının önderliğinde oralarda bir fidan büyüsün diye köy halkı kendi imkanlarıyla ormanlarımızı kollayalım , koruyalım diye Bekçi tutarak şimdiki Doğa Harikası bu hale gelmesine vesile olmuş idi.Ne oldu o zaman koruma kollama zamanı idi de şimdi yangel yat Osman zamanı mı oldu?

Peki bu yanan doğa harikası ormanlık alan insanların Akciyeri kaç yılda bu hale gelmişti. Şimdi kül oldu acaba tekrar kaç yılda eski haline gelecek ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db