ŞALPAZARI’NDA YARDIM SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR

ŞALPAZARI’NDA YARDIM SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR

Deprem: Ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gördüğü en büyük felaketlerden birini yaşadığı Doğu ve Güneydoğu’daki 10 il ve ilçelerde Devlet – Millet el ele vererek yaraları sarmak için seferber olmuş durumda.

Ülkemizde meydana gelen asrın felaketi depremzede vatandaşlarımız için Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde de Şalpazarı Kaymakamlığı ve Şalpazarı Belediyesi’nin koordinesinde ilçe genelinde başlatılan yardım kampanyası kapsamında yardımsever vatandaşlarımızın destekleriyle Şalpazarı’ndan şimdiye kadar Deprem bölgesine 22 araç dolusu yardım malzemesi gönderildi. Bu yardım malzemeleri başlıca Su, battaniye, yorgan, kadın-erkek- çocuk kıyafetleri, hijyenik petler, bebek bezleri, ıslak mendil, jeneratör ve ısıtıcı, Ekmek, yakacak odun ve soba gibi malzemeler deprem bölgesine ulaştırılmak üzere gönderildi.

Ülkemiz, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gördüğü en büyük felaketlerden birini yaşadığını belirten Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız “Bütün ülkemizde olduğu gibi Şalpazarı ilçemizde de Depremin ilk olduğu andan itibaren yardım kampanyası başlatarak vatandaşlarımıza duyurduk.İlçe merkezimizde Kaymakamlığımız ve Belediyemizin koordinesinde yardım toplama merkezi oluşturduk. Vatandaşlarımızdan gelen yardım malzemelerini gönüllü insanlarımız tarafından güzelce tasnif edip sınıflandırarak toplamış olduğumuz yardım malzemelerini toplamda 22 Tır ve Kamyonlarla afet bölgesine ulaştırdık.

Şuanda bölgeden gelen talep üzerine ilçemizde Soba ve iç giyim toplama kampanyası başlatık. Kampanyaya ilgi gösteren destek veren tüm halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizde yaşanan bu afetden dolayı yaşanan bu zorlukları hep beraber aşacağız. Allah ülkemize milletimize bir daha böyle günler yaşatmasın. Depremde Vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz.Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db