Şalpazarı Kaymakamının Trafik Haftası Mesajı:

Şalpazarı Kaymakamının Trafik Haftası Mesajı:

Her yıl Mayıs ayının ilk haftası trafik haftası olası nedeniye vatandaşlarımızda trafik bilincini oluşturmak, maddi ve manevi kayıplarımızın önüne geçmek ve trafik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Şalpazarı Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan Trafik Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verildi “Günümüzde artan nüfus ve araç sayısı nedeniyle çağımızın en önemli sorunlarından biri de trafik güvenliği olmuştur. Kural ihlalleri, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sebebiyle meydana gelen kazalarda binlerce kişi hayatını kaybetmekte veya yaralanmaktadır.

Günümüzde Trafik güvenliğinin sağlanması, yalnızca bu işle sorumlu kurum ve kuruluşların gayretleri ile varılabilecek bir hedef değildir. Herkes trafik kurallarına uymanın kendisinin ve başkalarının güvenliği için şart olduğunu bilmeli ve buna inanmalıdır. Bu sebeple trafikte bireysel duyarlılıkta üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeli ve kurallara uymayı birer görev kabul etmeliyiz.

Bu konuda yayalar için 5 adımda güvenli trafik kuralları için;
1. Adım ????; Yaya yolunda ilerle, Yürürken yaya yolu veya banketleri tercih et.
2. Adım ????; Görünür ol ???? Karanlıkta açık renk elbise giy veya ışık taşı.
3. Adım ????; Trafik ışıklarını takip et????Işıklı trafik cihazlarının bulunduğu yerlerde ışıkların yönlendirmesiyle hareket et.
4. Adım ????; Yaya geçidini kullan ????Karşıya geçişlerde yaya ve okul geçidiyle kavşak giriş ve çıkışlarını kullan.
5. Adım ????; Yola odaklan ???????? Yoldayken trafiğe odaklanmak için cep telefonuna bakma, kulaklık kullanmamaya özen göster.

Bu duygu ve düşüncelerle; bütün vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, karşılıklı saygı çerçevesinde belirlenmiş kurallara riayet etmeye davet ediyor, kazasız günler temennisiyle tüm vatandaşlarımızın ve görevlilerimizin ‘Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’nı kutluyorum.
#TrafikHaftası????

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db