ŞALPAZARI EĞİTİM DERNEĞİ HEDEF BÜYÜTMEYE DEVAM EDİYOR…

ŞALPAZARI EĞİTİM DERNEĞİ HEDEF BÜYÜTMEYE DEVAM EDİYOR…

Trabzon STK’ları arasında saygın bir yeri olan Şalpazarı Eğitim KST Derneği, her geçen gün üzerine koyduğu çalışmalarını daha da ileriye götürmeye kararlı.

2011 yılında İstanbul/Üsküdar’da kurulan Dernek, hedeflerini bir bir gerçekleştirmeye devam ediyor. Hasan Keskin Başkanlığında, son yönetim kurulu toplantısını, geçtiğimiz günlerde hizmete açılan “TDF TRABZON EVİ”nde gerçeleştiren Derneğin yönetim kurulu üyeleri, bu güne kadar yapılan çalşmaları ve yeni hedeflerini masaya yatırdılar.
Kuruluşunda kamuoyuna taahhüt edilen Şalpazarı Eğitim Kalkınma Vakfı’nın hayata geçirilmesiyle birlikte, hizmetlerin ve çalışmaların çok büyük bir ivme kazanacağının dile getirildiği toplantıda, diğer stk’larla ilişkiler de gündemdeydi.

Başkan Hasan Keskin, Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun üyesi olduklarını ve yönetim kurulunda 15 Şalpazarlıyla görev aldıklarını belirterek, Trabzon Evi’nin hayata geçirilmesini büyük bir atılım olarak değerlendirdi. Keskin; “İçerisinde bulunduğumuz bu bina Trabzon’un kalesidir. TDF Genel Başkanımız İsmail Şatıroğlu’nun çok büyük katkıları olmuştur. Bu sebeple özel bir teşekkürü hak ediyor. Bizler de yönetici olarak, karınca kararınca katkıda bulunduk. Burası Trabzonluların evidir. Bu sebeple, biz de bu ayki toplantımızı burada gönül rahatlığıyla yapıyoruz. Sn. Genel Başkan Şatıroğlu ve yönetim Kurulumuza çok teşekkür ediyoruz. Kurumsal ilişkilerimiz de çok iyi durumda. Bu da bizleri motive ediyor. Kendimizi Trabzo’dan ayrı göremeyiz. Yeni dönemdeki hedef, Trabzon Kız Öğrenci Yurdu olacak…” dedi.

Ayrıca Şalpazarı özelinde, üyesi bulundukları Şalfed’e yüksek seviyede katkı sunma imkanı bulunduğu halde, bir avuç insanın, zamanın ruhundan çok uzak bir yönetim şekli benimsedikleri için bu atılımlardan Şalpazarlıları mahrum bıraktıklarını belirten Başkan Keskin, “Şalpazarı örgütlü bir topluluktur. 21 derneğin eşit temsil edilmesi gereken platformda, hiçbir temsilcisine görev verilmeyen Eğitim Derneği camiasına karşı yıllardır ötekileştirme çabalarını izliyoruz. Her şeyin farkındayız. Ancak biz işimize bakıyoruz. Halkımıza dokunmaya, gönüllere girmeye devam edeceğiz. Şalpazarımız bizlere yüksek kabul göstermeye devam ediyor. Hemşehrilerimizin bu takdirine layık olmaya devam edeceğiz.. Temsil şansımızın kalmadığı noktada, yeni bir oluşumun kaçınılmaz olacağı görülüyor. Bizler her zaman çatı kuruluşlarının iki fonksiyonuna dikkat çektik. Bunlardan bir tanesi üye olsun olmasın Şalpazarı Derneklerinin koordinasyonu ve desteklenmesiydi. İkincisi ise, lobi oluşturmaktı. Bu alanlardaki boşluk ap açık ortadadır. Geriye bakmıyoruz. Hem Vakfımız hem de Derneğimizle kol kola yolumuzda yürüyeceğiz. Kahramanmaraş’ta yapmayı taahhüt ettiğimiz anaokulu için çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca İstanbul’da da, hem vakfımız hem de derneğimizin merkezi “Şalpazarı Kültür Evi”ni hayata geçireceğiz. Artık bunlar Eğitim Derneği camiası için zor hedefler olmaktan çıkmıştır.” diye devam etti.

Toplantıda, dört ay önce planlanarak ve “Sivil Toplum İlişkileri Genel Müdürlüğüne” sunulan, geleneksel “8.Şalpazarı Çocuk Ve Gençlik Festivalinin”, 8-11 Haziran tarihlerinde, Şalpazarı’ndan 50 öğrencinin de katılımlarıyla, İstanbul-Çanakkale-Edirne ve Ankara’da gerçekleştirilecek programların detayları belirlendi. Buna göre, 8 Haziran Perşembe sabahı Trabzon’dan uçakla İstanbul’a gelecek olan öğrenciler, aynı gün İstanbul-Adalar ve Anadolu Yakasında kültür gezileri ve programlarına katılacaklar. 9 Haziran Cuma günü Çanakkale Gelibolu Şehitlikleri ziyaretinin ardından Edirne’de programa devam edilecek. Ardından, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’la buluşacak olan kafile geceyi yine İstanbul’da geçirecek.10 Haziran Cumartesi tarihi yarımada ziyaretleri, Taksim, Çamlıca Kulesi ve Boğaz Turu’na katılacak olan kafile, 11 Kasım Cumartesi Bolu Valiliği ziyaretinin ardından Ankara’ya geçerek Anıtkabir ziyareti yaparak, Ankara’daki Şalpazarlılarla akşam yemeğinde buluşacaklar. Yemeğin ardından, yine uçakla Trabzon’a dönülecek.

Toplantıda ayrıca, daha önce Eğitim Derneği Yönetim Kurulunda görev yapmış olup, şimdi dernek başkanı olarak görev yapan; Çamlıca Derneği Başkanı Avni Çakır, Doğancı Derneği Başkanı Mustafa Kemal Yamaç ve Sinlice Derneği Başkanı Bahri Erata’ya Başkan Hasan Keskin tarafından plaket takdimi yapılarak, Eğitim Derneği’ne hizmetleri için teşekkür edildi.
Başkanlar da, memnuniyetlerini dile getirerek, Eğitim Derneği’nde edindikleri tecrübelerin, çalışmalarını kolaylaştırdığını belirterek, Başkan Keskin’e ve Yönetim Kuruluna teşekkür ettiler.

Toplantıya, Eğiitm Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, TDF Genel Saymanı Mustafa Sarı, Günebakış İstanbul Temsilcisi Bülent Şirin, Geyikli Haber Sahibi İsmet Şengül’de konuk olarak katıldılar.
Toplantıya katılan herkes, TDF Trabzon Evi’nin çok fonksiyel olduğunu belirterek, TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu ve Yönetim Kurulu ile emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
Haber: Hasan Keskin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db