OĞUZ ÇEPNİ BOYU DERNEKLERİ FEDERASYONU’NUN ANKARA PROGRAMI

OĞUZ ÇEPNİ BOYU DERNEKLERİ FEDERASYONU’NUN ANKARA PROGRAMI

OĞUZ ÇEPNİ BOYU DERNEKLERİ FEDERASYONU’NUN ANKARA PROGRAMI

Oğuz Çepni Boyu Federasyonu 19, 20 Mart 2023 Tarihlerinde Ankara’da önemli etkinlikler gerçekleştirdi. 19 Mart sabahı saat 10:00 da Çankaya Yılmaza Güney toplantı salonunda başlayan konferansa Türkiye’nin her yerinden ve Ankara’da yaşayan federasyon yöneticiler ve paydaşları yoğun katılım gösterdiler.

Program Konferans saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Konferansın açılış konuşmasını federasyon başkanı Harun Özdemir gerçekleştirdi. 6 Şubat depremzedelere ve T.C. devletini kuran Aziz Atatürk ve silah arkadaşları, Türk devletleri adına tarihte şehit olmuş bütün şehitlerimize saygı dilekleri ile konuşmasına başladı.

“Özdemir konuşmasında oğuz Çepni boyunu birleştirmek için verilen mücadeleyi ve gelinen durumu özetledikten sonra federasyonun bugüne kadarki faaliyetlerini kısaca anlatıp gelecek vizyonu nu çizdi. Harun özdemir siyasi, kamu, spor, STK ya adadığı bir ömrü, bugünlerde herkesin adaylık yarışı içine girdiği seçim döneminde bu birliği sağlamanın yolunun bütün siyasi partiler ve bütün inançlara eşit mesafede olmaktan geçtiğini, bunun için böyle büyük bir boyun ve başkanlığını yapan birinin kendisini bu işe adaması gerektiğinden söz ederek, kendisini oğuz boylarının ve Türk dünyasının birliğine adadığını belirterek siyaset yapmayacağını ve bıraktığını söyledi. Arkadaşlarımızın bulundukları bölgelerde birbirleri ile yarış içinde değilseler siyasi ayrım yapmadan destekleme gibi bir görevleri olduğunu aktardı. Yola çıkarken söz verdik. Bugünlerde seçim rüzgarları var. Biz verdiğimiz sözün teminatı olarak buradayız ve bu oluşuma kendimizi adadık” diyen özdemir salondan büyük alkış aldı.

Sonra organizasyonu düzenleme komitesi ve oğuz Çepni boyun federasyonu Ankara bölgesi yöneticileri Sadık Aslan ve Hürriyet Cemal Özkaynak kısa selamlama konuşması yaptılar ve panele geçildi.

Oturum başkanı Prof. Dr. zülal yüksel, oğuzlar Türkmenler ve yörükler konusu ile Prof. Dr. üçler bulduk, Çepniler ve Anadolu’ya gelişleri, Türk tarihindeki yeri Anadolu’daki Çepni yerleşimleri konusuile, Prof. Dr. Adnan Sofuoğlu, Çepni kültürü konusu ile Prof. Dr. Naciye Ata Yıldız hocaların anlatımı ile devam edildi.

Günün anısına panelist hocalara federasyon yöneticileri plaket takdimi ettiler. Eski devlet bakanı op. Dr. Reşat Doğanında programa katıldığı için günün anısına kendilerine plaket takdimi ve söz verildi.Öğlen yemek arasından sonra serbest kürsü ye geçildi.

Ankara Karadeniz dernekleri adına İsmet Orhan, Türk boyları konfederasyonu genel başkanı Dur Hasan Koca, Niğde Dern. Konfederasyonu genel başkanı Mehmet Avşar, oğuz Çepni Federasyonu onur kurulu üyesi emekli Albay Haşim uçar, federasyonu kurucu mimarlarından emekli emniyet müdürü ve genel başkan vekili Sırrı Oğuz, Adapazarı Samsun ilkadım Derneği başkanı Hasan Kargün, Emk Albay Servet Avşar, başkent Amasya derneği adına Serdar Albay, federasyon genel Başk. Yrd. Amasya köseler derneği adına İsmail özdemir, siyasi parti temsilciler ve söz almak isteyenlere kısa konuşma hakkı verildi.

Daha sonra Toplantıya toplu fotoğraf çekimi ile son verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db