KÜTAHYA’NIN YENİ MÜFTÜSÜ HÜSEYİN DEMİRTAŞ OLDU !

KÜTAHYA’NIN YENİ MÜFTÜSÜ HÜSEYİN DEMİRTAŞ OLDU !

Ocak 2017 de Kırklareli İl Müftülüğü görevine atanarak Kırklareli‘nde, 3 yılda Kıvamlı din, insan, toplum ve kıvamlı hizmet teması ile başarılı çalışmalara imza atan Kırklareli il Müftüsü Hüseyin Demirtaş Cumhurbaşkanlığı’nın 2020/197 sayılı Atama Kararnamesiyle Kütahya İl Müftülüğüne atandı.

Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş 3 Yıllık Kırklareli il Müftülüğü görevinde birçok yatırım projelerine imza attıklarını bu kentte hizmet kalitesini sürekli yükselttiklerini söyleyen Müftü Hüseyin Demirtaş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

” Kırklareli İl genelinde 430 personel ve 305 cami görevlisinin hizmet verdiğini 300 caminin de ibadete açık olduğunu Lüleburgaz, Vize, Pehlivanköy ve Demirköy’e yeni ilçe müftülüğü binalarının yapıldığı İl Müftülüğü ve Babaeski Müftülüğünün de kapsamlı tadilattan geçirildi.Kentte her yıl bir cami’i hizmete açtık.Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı ile Kırklareli, Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde yatılı Kur’an kursları ve öğrenci yurtları da hizmete açtık.3 yıl içinde birçok gezi düzenleyerek faaliyetlerde bulunduk”dedi.nşallah bu minvalde çalışmalarımız sürecek.”dedi.

Hüseyin Demirtaş kimdir ?
Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı Geyikli Beldesi Yeni Mahalle’de (eski ismi ; Geyikli Köyü Yumurcaktaş Mahallesi) Cevat Hocaefendi ve Cemile Hanımefendinin ilk oğlu olarak 1967 yılında, İkisi kız , beş kardeşten en büyüğü olarak dünyaya gelmiş.

İlköğretim okuluna başlamadan önce babasının gözetiminde 5 yaşında iken Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi. 7 yaşında hafızlığa başladı ve 9 yaşında iken hıfzını tamamladı.

Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde 1976-1979 yıllarında Ankara Müftülüğü adına Ramazan Mukabelesi okudu.İlköğretimin üçüncü sınıfına kaydı yaptırılarak 1978 yılında Şalpazarı Merkez İlköğretim okulundan mezun oldu.

1978 yılında Vakfıkebir İmam-Hatip Lisesinde başladığı eğitim-öğretim hayatına Trabzon İmam-Hatip Lisesinde devam etti.

1982 yılında İstanbul Fatih İmam-Hatip Lisesinde öğrenimini sürdürdü.1985 yılında aynı okuldan mezun olup aynı yıl evlendi.

1990 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Aynı yıl Ümraniye Müftülüğüne bağlı Hüseyinli Köyü Camii imam-hatipliğine atandı.

Bir yıllık imametin ardından Ümraniye İmam-ı Azam Camii’nde müezzin-kayyımlık görevine devam etti.Görev esnasında yedek subay olarak askerliğini bitirdi.

1994 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezine girdi. 2,5 yıllık ihtisas eğitiminden sonra dönem ikincisi olarak mezun oldu.

1995 yılında Özbekistan’da din görevlisi olarak bulundu, hatimle teravih namazı kıldırdı.

1996 yılında Giresun ili Şebinkarahisar Müftülüğüne atandı. 7 yıl buradahizmet verdikten sonra , 2002 yılında Sinop ili Ayancık ilçesi müftülüğüne atandı.5 yıl Ayancık Müftülüğünde görev yaptı.

Ekim 2007 yılında Çaycuma Müftülüğüne atandı.Çaycuma Müftlüğünde 4 yıl hizmet verdi.

12 Eylül 2011 tarihi itibarı ile Beykoz Müftülüğünde atandı. 6 yıl Beykoz ilçesinde görev yaptı. Görev esnasında Sosyal Açılımlı Din Hizmetleri Yönetim sistemi Beykoz Örneği isimli projesi ile verimli çalışmalar yaptı. Fütüvvet konusu ile ilgili Tv programları yaptı. Beykoz ilçesinde Kur’an Kurslarının halka indirilmesi konusunda özverili çalışmalar yaptı.

Ulusal TV’lerde 20 ‘ye yakın programa katıldı ( Kanal 67, TV 5, TRT AVAZ, Hilal TV, Mavi Karadeniz, Semerkand TV, Oba TV). Farklı internet sistelerinde yayınlanan makalelleri mevcuttur.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş 2017 Ocak ayı itibarı ile Kırklareli’de göreve başlamıştır. Yahya ( Bilgisayar Mühendisi ) ve Muhammet Furkan (Avukat) isimli iki evladı vardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db