KESKİN KURALLARA UYALIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

KESKİN KURALLARA UYALIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Şalpazarı Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Keskin yaklaşan kurban Bayramı öncesi İlçemizde artışa geçen Covid19 salgını sebebiyle hemşehrilerimizin Maske Mesafe Temizlik kurallarına uymaları konusunda daha dikkatli olmalarını istedi.

Tüm Dünyayı olumsuz etkileyen Covid 19 salgını başlangıcından bu güne, Ülkemizde de gerekli tedbirleri alarak mücadele eden Devletimizin tüm birimlerinin halkımıza uyarılarına rağmen tedbirlerden uzaklaşılmaları sonucu ne yazık ki İlçemiz Şalpazarı’nda, Temmuz ayına kadar vaka görülmediği için memnuniyet verici bir durumda iken, tedbirsizlik ve ihmal nedeniyle bugün geldiğimiz noktada önemli sayıda vaka artışı ve klinik tablolarla karşı karşıya kalmış bulunmaktayız.

Covid 19 vakası belirtileri, teşhisi ve tedavisi ayıplanacak değil, tam tersine önlem almayı ve daha dikkatli davranmayı gerektirici bir durum olarak görülmelidir. Mülki ve idari amirlerimizin uyarılarına ve talimatlarına harfiyen uymalı, çevremizde kurallara uymayı teşvik edici olmalıyız.
Vaka sebebiyle bir mahallemizde uygulanmaya başlanan karantina tedbirlerinde kararlılık önemlidir. Vaka artışlarının durması ve mevcut vakaların negatife dönüşmesi tek dileğimizdir.

Kıymetli hemşehrilerimizden ve komşularımızdan, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları, ilçemiz dışından gelenlerin mümkünse seyahatlerini ertelemesi veya en az 10 gün kendilerine karantina uygulamasında bulunmaları, yaklaşan Kurban Bayramı’nda geleneksel bayramlaşma ve kurban kesme usulleri yerine, teması en aza indirecek tavır benimsenmesini önemsiyoruz.

Şalpazarı Eğitim Derneği olarak, ilçemizde üzerimize düşen tüm çalışmalarda, sonuna kadar sorumluluk alacağımızı belirtmek isterim.Bu vesile ile tüm hemşehrilerimizin ve komşularımızın yaklaşan Kurban Bayramı’nı tebrik eder, tedavi görenlere geçmiş olsun dileklerimizi sunar, sağlıklı günler dileriz.

Şalpazarı Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
Hasan KESKİN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db