GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDUR!

GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDUR!

Trabzon’un Şalpazarı ilçesi Dereköy Mahallesi’nden 57 yaşındaki İbrahim Tunuç 40 yıldır yapmakta olan Terzilik mesleğini İstanbul Sancaktepe ilçesi Osmangazi Mahallesi’nde 2010 yılında açmış olduğu dükkanînda mesleğini devam ettiriyor.

Trabzon Şalpazarı ilçesi Dereköy mahalle sakini İbrahim Tunç Terzilik mesleğine 1980 li yıllarda Şalpazarı’nda esnaflık yapan rahmetli Kamil Şekerci’nin yanında çırak olarak çalışmaya başlayarak öğrendi. 25 yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda personeli olarak Askeri Dikim evinde daha sonra 4 yılda özel olarak çalıştıktan sonra 2010 yılında Sancaktepe İlçesi Orhangazi mahallesi Alsancak Cad.No 29 da açmış olduğu dükkanında severek yaptığı mesleğini ve sanatını her sabah erkenden iş yerini açarak kadın erkek ayrımı yapmaksızın müşterilerin getirdiği Takım elbise, pantolon, etek, gelinlik, abiye elbise onarım ve düzeltmelerini yaptıktan sonra kendisine sipariş verilen pantolonları elinden geldiğince o gün teslim etmeye çalışarak müşteri memnuniyetini kazanıyor.

“Tunç şimdiye kadar Siyasilerden işadamlarına, Sanatçılara varana kadar özel kıyafetler elbiseler dikdiğini söyleyen Terzi esnafı İbrahim Tunç Eskiden terzilerin dükkanları mağaza gibiydi. Gider kumaşını beğenir sonra ölçüsünü verir ve birkaç prova sonunda elbisesine kavuşurdu Günümüzde hazır giyimin yaygınlaşması sonucunda, terzi esnafı daha çok değişiklik ve onarım işleri yapıyorlar. Terzilik mesleği dikkat ve titizlik isteyen bir meslektir. Mesleğini severek yapacaksın. Sıfır hata ile yapmaya çalışacaksın. İşini baştan savma yapmayacaksın. Çünkü müşterinin sana geri dönüşümü olumlu olduğu zaman ayakta durursun.Ayrıca bu meslekte kişilik, ustalık ve terbiye de önemli. Müşteriye karşı güler yüzle ve tatlı dille davranmalısın. Bunların hepsinin bir arada olması lazım. Biri olup da diğerleri olmazsa olmaz.” ifadelerini kullandı.

Ülke olarak zor günler geçirdiğimiz bu günlerde ekonomik ve Sosyal anlamda zor günler yaşayan mahalle esnaflarımız içinde gün birlik ve beraberlik günüdur.Bu konuda Sizlerde terzi aradığınızda Sancaktepe ilçesi Orhangazi Mahallesi Alsancak Caddesi No 29’da Terzi İbrahim ustaya uğrayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db