DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ KUTLU OLSUN

DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ KUTLU OLSUN

Şalpazarı Eğitim Derneği KST Derneği Başkanı ve Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkan yardımcısı Hasan Keskin’in 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesaj ;

“Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türk kadınlarına “ Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı” veren yasanın kabulü ile 1934 yılından bu yana her yıl 5 Aralık “Dünya Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.

Türk kadınının, birçok Avrupa kadınından önce sahip olduğu ‘’Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı’’, Fransa’da 1944, İtalya’da 1945, Yunanistan’da 1952, Belçika’da 1960 ve İsviçre’de 1971 yılında ancak gerçekleşebilmiştir

Türk kadınlarının seçme ve seçilme hakkını elde edişinin 86. Yılında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e minnet borçluyuz. Türk kadını, bu bilinci her daim ileriye taşımaktadır.

Şalpazarı Eğitim KST Derneği’miz, kadınlarımızın har zaman hak ettiği yerde olmalarına büyük ihtimam göstermektedir.
Ülkemizde ve Dünya’da, kadınların her alanda etkili, üretken, yönetim ve karar alma süreçlerinin daha güçlü aktörleri olmaları dileğiyle, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyor, saygıdeğer Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum.

Hasan KESKİN
Şalpazarı Eğitim Derneği- Yönetim Kurulu Başkanı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db