DORUKKİRİŞ GECESİNDE AĞASAR KÜLTÜRÜ YAŞANDI

DORUKKİRİŞ GECESİNDE AĞASAR KÜLTÜRÜ YAŞANDI

Dorukkiriş Köyü Derneği Çengelköy de Mehmet Çakır Kültür merkezinde 25. Geleneksel Eğitim Kültür ve Sanat Gecesi düzenledi geceye Ağasarın Örfü Adeti zenginliği nin yaşandığı geceye yoğun ilgi den dolayı davetliler salona sığmadı.
Trabzon Şalpazarı Dorukkiriş Köyü Derneği nin düzenlediği 25.Geleneksel Eğitim Kültür ve Sanat Gecesinin modoratör lüğünü Sayvançatak Dernek Başkanı Erol Yanık ın yaptığı gecede siyasiler inde yoğun ilgi gösterdiği gece de salon doldu taştı davetliler salona sığmadı
Geceye Siyasilerden İstanbul Millet Vekili Akif Hamzaçebi Üsküdar Belediye başkanı Av Hilmi Türkmen Tuzla Belediye Başkan Yard.Ahmet Çabuk Üsküdar Chp Belediye Başkan adayı Ahmet Kılıç Chp meclis üyesi Köksal Durmuş Şal-fed başkanı Semih Durmuş Trabzon Dernekler Federasyonu yön.kur.üyesi Ali Erata Şalpazarı Akparti encümen adayları İlhan Karaman Dernek Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı
Gecede bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen “Bu gece bizim gecemiz” ifadesiyle başladı ve özetle şunları söyledi. “Kader bizi Dorukkiriş’ten, Ağasar’dan buralara getirdi. Allah’a ne kadar şükretsek azdır, çünkü Üsküdar İstanbul’un en güzel ve en önemli ilçesi. İçinizden çıkmış bir kardeşiniz bu güzel şehrin sorumluluğunu üstlenmiş durumda. İki dönem belediye başkan yardımcılığı, geride kalan dönem de belediye başkanı olarak 15 yıldır hizmetinizdeyim.

13 gün sonra çok önemli bir seçime gidiyoruz. Bu seçim herkes için çok önemli Üsküdar’da bu kadar hemşehrisi olan bir siyasetçi yok, bu da sizin zenginliğiniz Seçimi kişisel hesaplara kurban etmeyelim Üsküdar sıradan bir ilçe değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilçesi. Kendisi de bir Üsküdar seçmeni. “Oyumu sana vereceğim Başarılar diliyorum, yolun açık olsun” dedi. Bu söz hepimizedir. Burada bizim kesinlikle başarılı olmamız lazım. Bana ne kadar iş düşüyor ise size bana düşenin en az on katı düşüyor. Kalan 13 gün boyunca eşiniz, dostunuz, kim varsa hepsine ulaşmak durumundasınız. Şu anda Üsküdar’da 72 milletten insan yaşıyor. Herkes size gıpta ediyor, “Bizim de bir köylümüz komşumuz Üsküdar Belediye Başkanı olsa da biz de gece gündüz çalışsak” diyorlar. Bizim bu saatten sonra kazanmaktan başka bir çıkar yolumuz yoktur. 15 yıldır yaptıklarımız ortadadır. Şimdi söz sizde. Yok oğlumu işe almadı, yok selam vermedi gibi şahsi hesaplara bu seçimi kurban edemeyiz”
Hilmi Türkmen, salonda bulunan Üsküdar CHP İlçe Meclis Üyesi Adayı köylüsü Köksal Durmuş’u da tebrik ederek başarılar diledi, “Kendisi gayet iyi bir sıradan aday, seçilmeme durumu yok, dolayısıyla desteğinize ihtiyacı yok” diye espri yaptı.
Gece Yöresel sanatçılar ile Ağasar kültürünün horanını zenginliğini güzelliklerini başka yaşayarak son buldu…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db