Başkan Dural’ın “Engelliler Haftası” Mesajı

Başkan Dural’ın “Engelliler Haftası” Mesajı

Şalpazarı Geyikli Mahallsi Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İmam Hatip Ömer Dural’ın “Engelliler Haftası” ile ilgili yayınladığı mesajı “Engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın artması, sosyal ve ekonomik yönden karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek ve sorunlara çözüm üretmek amacıyla ülkemizde ve dünyada her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası “Engelliler Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Engellilik, yalnızca engelli bireyleri veya ailelerini değil, toplumun bütün kesimini yakından ilgilendiren; teşhisten tedaviye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar geniş bir çerçevede ele alınması gereken önemli bir husustur.

Bu hususta bizlere düşen en önemli görev ise engelli kardeşlerimize birer birey olarak toplumun bir parçası olduklarını hissettirmektir. Bu hassasiyeti gösterebildiğimiz, empati kurarak toplumsal hayatta karşılaştıkları güçlüklere kendi sorunumuz gibi yaklaştığımız sürece engelli kardeşlerimiz, karşılarına çıkan engelleri ortadan kaldıracaklardır.

Bu bağlamda Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak açısından önemli bir zaman dilimi olarak değerlendirdiğimiz Engelliler Haftasını can-ı gönülden kutluyor; tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine esenliklerle dolu bir hayat temenni ediyoruz”dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db