1967 TRABZONSPORLULAR DERNEĞİ”NDEN BASIN AÇIKLAMASI

1967 TRABZONSPORLULAR DERNEĞİ”NDEN BASIN AÇIKLAMASI

1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Yusuf Ünal Trabzonspor taraftarları ve Trabzonspor kulübüne yönelik haddini aşan söylemleri nedeniyle Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin hakkında Resmi sitemizden deklerasyon yayınlayıp Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı

Başkan Ünal yapmış olduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi.”Devlet içinde devlet kuranlara, şike ile milyonlarca insanın mutluluğunu çalanlara, Türkiye’de futbol üzerinden adaletin evrensel değerlere bağlılığın hakkın hukukun önünü kumpas yalanı ile kesenlere söz etmeye gücü yetmeyenlerin, konu Trabzon ve Trabzonspor olunca bu kadar hadsiz bir şekilde konuşmasını ibretle takip ediyoruz.

Trabzonspor’un Türkiye’nin her yerinde milyonlarca taraftar kazanmasına sebep olan kuvayı Milliyeye benzetilme sebebini anlamayanların, Türkiye Cumhuriyeti’nin çimentosu olan Cumhuriyet değerlerine, bayrağa, vatana bağlılığını herkesin takdir ettiği Trabzonluları ağzına almaya haddi ve hakkı yoktur. Trabzon şehri üç cihan padişahının izlerinin olduğu, medeniyet ve kültür şehridir. Kadim tarihi ile yüzyıllardır bu coğrafyada şehri İstanbul’un en büyük tamamlayıcısı ve alternatifidir.

Herkesin bildiği gibi Son iki asırda parayı, gücü kontrol eden memlekete taş yağsa umurunda olmayan bir kesim var. Bunlar boğaz ve çevresinde otururlar. Anadolu vergi versin askerlik yapsın ama onun dışında esamesi okunmasın derler. Daha önce var olan bu yerleşik düzeni yıkan ve Türk futbolunda devrim yapan Trabzonspor’un Anadolu’nun her yerinde milyonlarca taraftar kazanmasının en önemli sebebi mücadelesi ve başardıkları ile Anadolu’nun direniş kahramanları Kuvayı Milliyeye benzetilmesidir.

Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanuni’nin doğduğu, Türkiye’den başka Cumhuriyeti kabul etmeyenlerin yaşadığı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’ün vasiyetini yazdığı şehir değil mi? Trabzon ilk Kuvayı Milliye derneğinin kurulduğu şehirlerin ikisinden biri değil mi? Cumhuriyet ve devlet düşmanlarına haddini her zaman bildirmiş vatan evlatlarının olduğu şehir değil mi? Trabzon, Atatürk’ün 3 kere geldiği, Sakarya muharebesindeki Trabzon evlatlarını unutamadığı vatan toprağı değil mi? Trabzonspor da bu kültürün spordaki uzantısı değil mi? O pankart ta Atatürk resmi olmamasında art niyet arayanlara soruyoruz. O pankartta Atatürk’ün ruhu, sözü ve karakteri yok mu? Sonra da, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin’in bu pankartı Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığı olarak tanımlayıp bir de Trabzonspor’u kınaması, bir şehri, o şehrin takımını ve o takıma sevdalı milyonlarca insanı toplum önünde kin ve düşmanlığa sevk etme çabası değil mi?

Manisa Saruhanlı belediye başkanı Zeki Bilgin’in Fenerbahçe maçında yapılan kareografiyi bilinçli bir şekilde yönlendirip manüpile edip haddini aşarak izansızca açıklama yaparken Tranzonspor’u Atatürk ve Cumhuriyet düşmanılığı yapmakla suçlayan bu münasebetsiz kişi “HADDİNİ BİLEN MERTTİR. VATAN BÖLÜNMEZ TEKTİR. CUMHURİYET İÇİNDE CUMHURİYET KURAN NAMERTTİR.” cümlesinden Trabzon insanının Cumhuriyete bağlılığını anlamamış Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yazdığı ve özellikle Kırmızı punto ile pankartın en son cümlesi olarak yazılan “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.” yi de mi görmemiş?

Vicdanını futbol üzerinden toplumsal kaos çıkartarak terk edenlerin, insanlığa dair biriken borçlarını maalesef onurlu ve günahsız vatan evlatları ödemek zorunda kalıyor. İnsan kalitesine, kardeşlik değerlerine yatırımı israf görmek nasıl bir sorumsuzluktur bu açıklamada görmüş olduk.

Herkesin bildiğini tekreren söylüyorum. Mesele sadece futbol değil son zamanlarda Trabzon üzerinde adı konmamış bir “ırkçılık” var. Bugün bu algıyı oluşturmaya çalışanların güç aldığı kişi geçtiğimiz sezon yaşadığımız görkemli şampiyonluk kutlamalarında köprüye asılan bayrak üzerinden Trabzon’a ve Trabzonsporlulara parmak sallayan yalı çocuğu olduğunu çok iyi biliyoruz.

Bu sebeplerle Trabzonspor taraftarları ve Trabzonspor kulübüne yönelik haddini aşan söylemleri nedeniyle Manisa Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduk”dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db