TÜRKÜN NEVRUZ BAYRAMI

TÜRKÜN NEVRUZ BAYRAMI

Nevruz, geniş bir coğrafyada dil, din, mezhep ve inanç, etnik köken veya siyasi görüş ayrımı yapmadan, farklılıkların zenginliğimiz olduğu bilinciyle barış, hoşgörü, birlik, beraberlik, sevgi, kardeşliğimizin pekiştiği kadim bir geleneğimizdir.

Baharın gelişini, doğanın uyanışını müjdeleyen, bolluk ve bereketin simgesi Nevruz,Orta Asya’dan Balkanlara kadar çok geniş bir coğrafyada yaşayan insanların ortak kültür zenginliğini oluşturmaktadır. Bizler dinine, diline, etnik aidiyetine ya da cinsiyetine bakmaksızın birbirinden farklı kültür müntesipleriyle aynı coğrafyayı paylaşmış ve coğrafyayı kader edinerek bu topraklarda barış içinde birlikte yaşamış bir milletiz.

Geçmişle gelecek arasında köprü kuran, insanları birbirine yakınlaştıran, birlikteliğimizi güçlendiren, kültürel değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak milletçe hepimizin görevi olmalıdır.Bu duygularla tüm milletimizin Nevruz Bayramı’nı tebrik ediyor; iyiliğe açılan bugünün ülkemize ve tüm insanlığa sağlık barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db