AĞASARLILAR KİRAZLITEPE’DE BAYRAMLAŞMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİLER

AĞASARLILAR KİRAZLITEPE’DE BAYRAMLAŞMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİLER

Ağasarlılar Üsküdar Kirazlıtepe de iki bayramı bir yaşamak için Ramazan Bayramı’nın birinci günü şal-fed’in koordinesinde Kirazlıtepe’deki Şalpazarlı mahalle Dernekleri geleneksel olarak yapmış oldukları Keşkek ve yufka yiyerek kemençe eşliğinde horon tepip gönüllerince eğlendiler.

Kirazlıtepe’deki Trabzon Şalpazarlı STK ların toplu olarak düzenlemiş oldukları bayramlaşma proğramında Ağasar Çepni kültürü nün geleneksel Keşkek ve Yufka ikramı yapıldı.Daha sonra yöre insanlarının gönül verdikleri takımı Trabzonspor’un şampiyonluğunu kutlamak için ve hep beraber bayramlaşmak için Kirazlıtepe’deki Şengül Güneş parkında bir araya geldiler.

Proğrama Üsküdar Belediye Başkanı Av.Hilmi Türkmen, Şal-fed genel başkanı Ömer Karadeniz, STK başkanları ve temsilcileri’nin yanısıra İstanbul’da ve çevre illerde ikamet eden vatandaşlar katıldı.

Proram Şal-fed’in koordinesinde Kirazlıtepe’deki STK ların ve vatandaşların katılımıyla Şenol Güneş parkında yöresel Kemence ve ses sanatçıları eşliğinde horon ve şampiyonluk kutlaması ile son buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db